Craiova meniu:

Baschet Craiova într-un an aproape fără sport

[ Adrian Trasca ]

[ Meciuri Craiova ]
[ : 2021-01-11 ]
[ Craiova ]
[ Rom�nia ]

Baschet Craiova într-un an aproape fără sport

 4856 Nu am mai fost la un meci de baschet de ceva vreme și nu prea aveam în plan să ajung la vreunul în viitorul apropiat, dar finalul acestui an urât mi-a oferit numai această posibilitate de a vedea un meci în 2020 în Sala Polivalentă din Craiova. În 2013, după inaugurare, am fost la toate meciurile echipei de handbal feminin a SCM Craiova, mai puțin unul de la care am lipsit pentru un motiv mai mult decât important. Apoi am rărit ritmul - din cauza distanței București-Craiova - dar am mai ajuns și la baschet, și la volei, și, desigur, la mai toate meciurile importante ale echipei de handbal feminin, cel mai important fiind, fără îndoială, finala Cupei EHF din 11 mai 2018, care a adus singurul trofeu european din Craiova!

Dar... bucuria de a vedea un meci, singurul din an, în draga Sala Polivalentă Craiova a fost umbrită mult de faptul că n-am putut veni cu fetița mea, Aida, cu atât mai mult cu cât primul ei meci din orice sport la care a fost a fost chiar baschet masculin în Sala Polivalentă din Craiova, pe când avea 5 luni și o săptămână! Și nu numai eu am fost supărat din acest motiv, în timp ce la București și Caracal era soare și frumos, la Craiova plouase și încă mai picau stropi când am ajuns eu.;-)

Ce a fost frumos... traseul! Pe jos, fără `otomobil, ca pe vremuri! Am venit cu trenul, de la gară pe jos, am văzut Universitatea, Teatrul Național, Primăria, Prefectura, statuia lui Mihai Viteazul, Calea Unirii, și le-am revăzut agale, ca pe vremuri, fără să trec în goană cu mașina pe lângă ele, așa cum fac atunci când am motorizare.

Trebuie să spun că, totuși, în Sala Polivalentă am intrat pentru a doua oară în acest an! Prima oară am fost cu Aida la volei, dar am fost poftiți afară după 2-3 minute, deoarece nu aveam acreditare și echipa risca să piardă meciul din cauza asta! Acum am cerut și primit acreditare, dar numai pentru mine, regulamentul nu mi-a permis să vin și cu ea. Am ezitat dacă să vin sau nu, dar până la urmă m-am gândit că astea sunt condițiile, o să (re) vin cu ea când o să fie posibil și am decis să vin la meci.

Polivalenta e neschimbată. Sub o tabelă se află încă pozele cu fetele din echipa de handbal a SCM Craiova 2018 - felicitări clubului! - iar numele jucătorilor de pe teren sunt afișate pe cele două tabele (câte una în spatele fiecărei porți), deși nu sunt spectatori în tribune. Fac o poză cu echipa din Craiova când intru, iar din partea cealaltă a sălii aud un grup strigând "Constanța! " Jucătorii de la SCM Universitatea Craiova sunt în alb cu un pic de bleumarin la baza șorturilor și la umeri, având numerele scrise cu două dungi, așa cum este emblema cu leul a clubului de fotbal. Cei de la Athletic Neptun Constanța au maieuri negre și șorturi mov sus, jos pierzându-se în degrade spre negru.

Mi se cere să mă mut vizavi, că presa e la tribuna a doua, stau să văd primele puncte și, spre bucuria mea, Craiova "deschide" tabela cu un coș de 3-0. Ies, pe drum văd închis magazinul pentru suporteri, alături de care sunt alte câteva poze cu fete din echipa miraculoasă de handbal din 2018. Dar, până ajung, ... se face 3-8! Apoi 7-16, moment în care se cere o pauză scurtă (denumită aiurea, din lene, "time out" în... română). Urmează 10-16, 10-18. 14-18. Apoi 18-18 la prima pauză, ultimul coș de două puncte după o intercepție în plin atac al constănțenilor chiar înainte să sune sirena!

Fac o poză de suporter, cu steagul alb-albastru la gât. :-) Sunt neras, dar intenționat, este un protest atât împotriva virusului - nu că i-ar păsa :D -, cât și pentru că n-am putut veni la meci cu fetița mea! X-)

Începe repriza a doua cu două aruncări libere pentru Craiova, se face 20-18 de la 10-18 și îmi aduc aminte de primul meu meci de baschet, dinamo - Universitatea Craiova, când eram foarte relaxat că U avea 17 puncte avans, iar acestea s-au evaporat aproape toate după câteva minute! :D (S-a terminat totuși bine acel meci, Craiova a câștigat... la doar 3 puncte diferență, 70-73, și dinamo a retrogradat pentru prima oară în istorie! ;-) )

Scorul ajunge chiar 23-18, apoi 23-20, Constanța punctează după juma` de oră! :-) 27-22, 30-22, 31-22 - iar fac pauză de înscris băieții din Constanța! :-) - 33, 34, 35 - mai e până la un avans de 17 puncte, care, oricum, nici el nu m-ar liniști. :-)
36, 37-22 la finalul reprizei a doua. Cinșpe puncte avans la pauza mare, e bine, totuși! :-) Și constat că doar 4 puncte a reușit Constanța în această repriză!

La pauză, organizatorii pun la difuzoare "Oltenia, eterna Terra Nova"! Ce frumos! Dar... lipsesc spectatorii, desigur...

10% din a treia repriză, adică un minut, se scurge fără puncte marcate. :-) Apoi Constanța își încheie a doua perioadă fără puncte cu un coș de trei, dar imediat Craiova replică, 39-25. Se merge cap la cap, 41-27, băncile de rezerve aplaudă reușitele. Adică nu băncile... oamenii de pe ele! :-)

Șiiii... intră și "ăla negru" de la Constanța! Zic așa pentru că e singurul "afro-american", "de culoare alta decât alba", "ză bleac", "leo noar", "il nerro" șamd, șamd, șamd! Pare cel mai înalt de pe teren, așa că pot să îi zic "ăla înalt"! :-) Că "lunganu`" sună rasist! :D :-)
Dar "ăia albi" de la Craiova par rasiști, că vor să îi ia mingea mereu când ajunge la el. :-) Și el pare rasist... are un bandaj mare și alb pe antebrațul și cotul stâng. :-) Pare și cam lent, dar nu mă pricep eu prea bine la baschet și nu-mi permit să-i zic "ăla lentu", că nu e frumos. :-)
(Acest paragraf este o satiră anti fățărnicia lui Paris St. Germain, UEFA, Neymar, Webo și alții. Nu am nimic împotriva lui Brown, iar când ratează aruncările împotriva echipei mele mi-e chiar simpatic. :-)

48-31... exact 17 puncte avans! Chiar 18 apoi, 49-31! Dar imediat se face 49-34! Doar plus 15, am zis io că 17 nu e suficient! :-)

51-35 și mai e o secundă punct 2! Craiova recuperează, încercare de la mare distanță, ratare și se intră cu plus 16 pentru Craiova în ultima repriză.

57-42 după 3 minute și jumătate, adică +15. 59-51, doar 8 puncte cu 4 minute înainte de final!
61-51
63
63-57! Doar 6 puncte avans, mai sunt 2:11 minute!
Time Out. Nimic!
1:15, Constanța reduce la 4 după două libere, 63-59! Unde sunt cele... 18 puncte avans??? Craiova reface instant la 6 și mai sunt 50 de secunde, timp suficient pentru o egalare nedorită (de mine), mai ales că urmează o ratare pentru Craiova! Dar vine o ratare și pentru Constanța, mai sunt 18 secunde, Craiova primește două libere pe care le transformă, 67-59, Constanța ratează iar, Craiova primește alte două libere pe care le transformă, e plus 10 și meciul e gata, deși Constanța mai înscrie două puncte. 69-61, scor final! Apoi agale la tren...;-)

: 9 ( 1 ) - !15-05: Universitatea Craiova - CFR Cluj-Napoca 1-3, deja vu
Jocul începe cu echipa din Ardeal în ofensivă, destul de justificat, ținând cont că pentru ea meciul are o miză mult mai mare. Totuși, deși este ieșită din cursa pentru titlu de campioană în acest an, Universitatea are de apărat locul ... [ ]
[ Adrian Trasca ]
Meciuri Craiova

12-01: Victorie Craiova! Din tată în fiu!
Într-un an cu un virus contagios răspândit în toată lumea, să vezi un meci pe stadion a devenit un privilegiu neprețuit! Dar, cu ajutorul site-ului web pe care l-am lansat pe 4 august 2001 - şi care este cel mai vechi activ pentru Universitat ... [ ]
[ Adrian Trasca ]
Meciuri Craiova

11-01: Baschet Craiova într-un an aproape fără sport
Nu am mai fost la un meci de baschet de ceva vreme și nu prea aveam în plan să ajung la vreunul în viitorul apropiat, dar finalul acestui an urât mi-a oferit numai această posibilitate de a vedea un meci în 2020 în Sala Polivalentă din Craio ... [ ]
[ Adrian Trasca ]
Meciuri Craiova

09-11-2019: Nonchindie la Ploiesti
In etapa a 16-a, la Ploiesti se intalnesc Chindia Targoviste si Universitatea Craiova. Oltenii domina in prima repriza, dar au o singura mare ocazie, in minutul 21, cand Bancu trimite cu capul pe langa poarta din pozitie extrem de favorabila. De part ... [ ]
[ Adrian ]
Meciuri Craiova

15-09-2019: Universitatea Craiova - FCsB
Coregrafie impresionantã înainte de startul partidei! Apoi, FCSB s-a impus cu 1-0 prin golul marcat de ultima achizitie din perioada de transferuri, un gol marcat cu sansa in minutul 89 dupa o respingere in fata din partea portarului Pigliacelli. < ... [ ]
[ Adrian ]
Meciuri Craiova

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova .eu

Dictionar   Meditatii