Craiova meniu:

SCM Craiova 2018. Ce bune sunt fetele! ;-)

[ Adrian Trasca ]

[ Articole ]
[ : 2020-05-11 ]
[ Craiova ]
[ Rom´┐Żnia ]

SCM Craiova 2018. Ce bune sunt fetele! ;-)

 4812 "Elisei nu e de Craiova! "
Am auzit aceast─â propozi╚Ťie de la un "atotcunosc─âtor" al handbalului la pu╚Ťin timp dup─â transferul Valentinei Ardean Elisei la SCM Craiova. Pe undeva, omul avea dreptate. Alice avea ├«n palmares Cupa Cupelor cu Oltchim, nenum─ârate semifinale de Liga Campionilor tot cu dulcea Oltchim, cea mai iubit─â echip─â rom├óneasc─â de handbal feminin, titlul de Vicecampioan─â Mondial─â cu Na╚Ťionala Rom├óniei, ├«n timp ce ├«n 2010, c├ónd Oltchim devenea Vicecampioana Europei, SCM Craiova ├«╚Öi disputa meciurile la Filia╚Öi ╚Öi tocmai reu╚Öea promovarea ├«n prima lig─â, iar c├ónd Valentina a venit ├«n echip─â, clubul ├«nc─â nu reu╚Öise vreo performan╚Ť─â, abia ob╚Ťin├ónd participarea ├«n cupele europene ├«n sezonul precedent.

Dar omul acela nu a luat ├«n calcul aspectul pozitiv pentru care zona este cea mai (re) cunoscut─â: ambi╚Ťia olteneasc─â! U╚Öor, u╚Öor, f─âr─â tam-tam-ul caracteristic, de asemenea, zonei :-) , echipa de handbal a ├«nceput s─â urce! ├Änt├ói a fost o semifinal─â de Cupa Rom├óniei, pierdut─â ├«n 2014 la Targovi╚Öte cu puternica, ├«n acele sezoane, Corona Bra┼čov (vicecampioan─â ├«n anul respectiv). Apoi alta ├«n 2015, cu un loc mai sus, c├ó╚Ötigarea finalei mici cu Neptun Constan╚Ťa ╚Öi medalie de bronz. A urmat finala ├«n 2017 ╚Öi finala ├«n Supercupa Rom├óniei din acela╚Öi an, practic maximul posibil ├«n acel moment, ╚Ťin├ónd cont de adversar─â, colosul CSM Bucure╚Öti, Campioana Europei ├«n 2016! ├Än campionat, a fost un loc 5 ├«n 2015, apoi 4 ├«n 2016 ╚Öi 2017, ├«n prezent, 2018, locul 2 ╚Öi titlul de Vicecampioan─â Na╚Ťional─â, dup─â acela╚Öi colos bucure╚Ötean.

├Än cupele europene, aproape lini╚Öte! O dubl─â jucata la Craiova cu echipa s├órbeasc─â Radni─Źki Kragujevac direct ├«n turul al 3-lea al Cupei Cupelor, victorie dubl─â ce a ├«nsemnat calificarea ├«n optimile de final─â ale competi╚Ťiei, deja o performan╚Ť─â uria╚Ö─â pentru clubul oltean! Acolo a ├«nt├ólnit pe Krim Liubliana, fost─â c├ó╚Ötigatoare a Ligii Campionilor de dou─â ori ╚Öi a Trofeului Campionilor (Supercupa Europei) de dou─â ori, iar victoria din tur, 30-29, insuficient─â ├«n retur pentru calificare, a constituit mult timp un reper, mai ales c─â a urmat apoi un an de pauz─â european─â! ╚śi at├ót!


Personal am primit cu ├«nc├óntare apari╚Ťia echipei de handbal feminin ├«n 2007 ├«n Craiova, ora╚Öul a c─ârei echip─â de fotbal o sus╚Ťin parc─â de c├ónd lumea. De vreo doi ani ├«mi ├«ndreptasem puternic ochii c─âtre handbal ╚Öi m─â sim╚Ťeam ca un copil care prime╚Öte o juc─ârie asem─ân─âtoare cu favorita, dar f─âr─â s─â rivalizeze cu aceasta! :-) Favorita... Oltchim R├ómnicu-V├ólcea, care, cu un an ├«nainte, str├ónsese ├«mpreun─â majoritatea jucatoarelor din echipa na╚Ťional─â a Rom├óniei ╚Öi care redevenise o for╚Ť─â european─â, ├«n 2007 c├ó╚Ötig├ónd Cupa Cupelor, iar apoi Supercupa Europei (Trofeul Campioanelor) ├«n care participau c├ó╚Ötigatoarele cupelor europene din sezonul curent, plus finalista Cupei Campionilor, spulberat─â de Oltchim cu 31-23! SCM Craiova a promovat ├«n 2010, anul ├«n care Oltchim a reu╚Öit performan╚Ťa cea mai mare din istoria clubului, una foarte aproape de maximul posibil, titlul de Vicecampioan─â a Europei! Neexist├ónd ├«n acel moment o sal─â care s─â corespund─â cerin╚Ťelor primei ligi (! ), echipa craiovean─â ├«╚Öi disputa meciurile de acas─â la Filia╚Öi, localitate aflat─â la 33 de kilometri de B─ânie, ╚Öi m─â m├óndresc acum c─â am reu╚Öit s─â ajung ╚Öi eu acolo, din Bucure╚Öti venind, la UN meci! :-)

Pe 19 noiembrie 2012 s-au ├«mplinit 18 ani de c├ónd Sala Polivalent─â din Craiova arsese ╚Öi ditamai ora╚Öul r─âm─âsese f─âr─â o sal─â adevarat─â pentru sporturile de sal─â, colc─âind, ├«n schimb, ├«n acest timp, de primari, consilieri ╚Öi al╚Ťi functionari incompenten╚Ťi ╚Öi / sau pu╚Öi pe furat! Cu doar c├óteva zile ├«nainte de aceast─â "aniversare" - un adevarat majorat... -, noua Sal─â Polivalent─â era inaugurat─â la sporturile pe echipe (pe 17 noiembrie 2012) cu un meci de baschet masculin, c├ó╚Ötigat de SCM Universitatea Craiova (cu Perla Harghitei Miercurea Ciuc), ├«n prezen╚Ťa a 4200 de spectatori, adic─â la capacitate maxim─â, avizi s─â vad─â ceea ce a╚Öteptau de 18 ani! Eu am vrut "s─â mi-o inaugurez" cu handbal feminin, a╚Öa c─â am mai a╚Öteptat o zi - ce mai conta o zi dup─â o eternitate de 18 ani? - ╚Öi am fost la primul meci de handbal feminin jucat ├«n noua Sal─â Polivalent─â ╚Öi primul meci de handbal feminin de prim─â lig─â jucat ├«n Craiova, pe 18 noiembrie 2012, SCM Craiova - HC Zalau 16-20. Nicio surpriz─â, scor normal, echipa ardelean─â avea vechime ├«n handbalul rom├ónesc, iar SCM Craiova parc─â se n─âscuse a doua oar─â cu inaugurarea acestei s─âli.

UN singur meci am ratat ├«n primul an calendaristic complet, adic─â 2013, ╚Öi acela din motive extrem de puternic justificate. Am vazut primul punct ob╚Ťinut (24-24 cu Universitatea Cluj-Napoca pe 8 ianuarie 2013), iar trei s─âpt─âm├óni mai t├órziu prima victorie (22-21 cu Corona Brasov pe 30 ianuarie 2013), meci de la care am dezlipit afi╚Öul de pe un geam ╚Öi l-am lipit acas─â, pe ╚Öifonier, ca adolescen╚Ťii. :-)

N-am putut s─â ajung la prea multe meciuri ├«n acest sezon (2017/18) dintr-un motiv simplu ╚Öi justificat: ├«n urm─â cu un an s-a n─âscut feti╚Ťa mea, Aida, iar deplas─ârile s-au transformat ├«n tv ╚Öi internet, a╚Öa c─â ├«n acest an m─â m├óndesc c─â am reu╚Öit s─â ajung la mai toate meciurile de acas─â din cupele europene. Cel mai important a fost... cel cu Lada Togliatti, pierdut cu 23-25!?! De ce a fost cel mai important? Pentru c─â, ├«n trenul de ├«ntoarcere spre Bucure╚Öti, m-am ├«nt├ólnit cu Patricia Vizitiu, c─âreia i-am repetat de mai multe ori... "Bate╚Ťi la Lada la 3 goluri! " M-a ascultat! :-) Craiova a ajuns ├«n semifinale, acolo unde am venit ╚Öi cu feti╚Ťa mea, Aida, care avea un an f─âr─â 8 zile atunci ╚Öi le-a ├«ncurajat pe fete f─âc├ónd mult─â g─âl─âgie. :-) Iar ├«n final─â, a╚Öa cum se ╚Ötie, fetele au facut minuni ╚Öi, dup─â ce au pierdut ├«n Norvegia la 4 goluri diferen╚Ť─â, au c├ó╚Ötigat ├«n Rom├ónia la 5, iar SCM Craiova a realizat cea mai mare performan╚Ť─â sportiv─â a ora╚Öului!

├Äntr-un ora╚Ö ├«n care fotbalul este sportul rege, dup─â inaugurarea S─âlii Polivalente din 2012 baschetul masculin a umplut sala cea mai lung─â perioad─â de timp, iar voleiul masculin a adus ├«n 2016 ├«n ora╚Ö primul titlu de campioan─â na╚Ťional─â dup─â 23 de ani, fetele de la handbal s-au dovedit a fi cele mai bune! Desigur, nu este o competi╚Ťie ├«n ora╚Ö ├«ntre fotbal, baschet, volei, handbal, decat eventual una amical─â, dar e de remarcat aspectul. De fapt, e de r─âsturnat lada cu elogii ╚Öi un tren ├«nc─ârcat de complimente tot e pu╚Ťin pentru kasta ╚Öi kristala echip─â SCM ╚Öi pentru uria╚Öa realizare a fetelor: CRAIOVA, C├é╚śTIG─éTOAREA CUPEI EHF, A DOUA EUROPEAN─é CA IMPORTAN╚Ü─é!

"Ce se naște / din olteeni?
Campioni europeni! ";-)

PS: Cu cine a╚Ö ╚Ťine acuma dintre Oltchim ╚Öi Craiova, dac─â s-ar re├«nfiin╚Ťa echipa v├ólcean─â?
Greu de zis! Dar da╚Ťi-mi sans─â s─â am dubii ├«n realitate, nu doar ipotetic, ╚Öi ├«mi / v─â r─âspund! ;-)

PPS: Interesant este c─â destinul Oltchimului are un final ├«n B─ânie, ├«n Sala Polivalent─â din Craiova frumoasa echip─â v├ólcean─â ob╚Ťin├ónd ultima victorie din existen╚Ťa sa!

: 9 ( 1 ) - !04-08-2020: 19 ani!
Site-ul UniversitateaCraiova.eu - cel mai vechi website ├«n activitate dedicat Universit─â╚Ťii Craiova - ├«mpline╚Öte ast─âzi 19 ani de activitate! Lansat pe 4 august 2001 la adresa www.craiova-maxima.com, continuat mul╚Ťi ani sub numele Universitate ... [ ]
[ Adrian Trasca ]
Articole

11-05-2020: SCM Craiova 2018. Ce bune sunt fetele! ;-)
"Elisei nu e de Craiova!"
Am auzit aceast─â propozi╚Ťie de la un "atotcunosc─âtor" al handbalului la pu╚Ťin timp dup─â transferul Valentinei Ardean Elisei la SCM Craiova. Pe undeva, omul avea dreptate. Alice avea ├«n palmares Cupa Cupelor cu ... [ ]
[ Adrian Trasca ]
Articole

29-05-2018: Mesaj pentru Bucure┼čti
Finala Cupei Rom├óniei pornea cu un handicap imens. Se desf─â┼čura la 24 de ore dup─â marea final─â Champions League. Acolo unde marile por┼úi ale Kievului, c├óntate ┼či ├«ntr-o celebr─â adaptare Emerson, Lake&Palmer dup─â Modest Musorgski, se deschi ... [ ]
[ Cristian Geambasu ]
Articole

09-11-2016: Intotdeauna anti-dinamo
"Un popor care nu ├«┼či cunoa┼čte istoria este ca un copil care nu ├«┼či cunoa┼čte p─ârin┼úii."

Am v─âzut nu demult la voi o coregrafie frumoas─â inspirat─â din "Micul Prin┼ú" a lui Antoine de Saint-Exupery . De┼či acea cratim─â ├«n pl ... [ ]
Articole

25-01-2016: Doamna de alb-negru
Se termina prima repriză de la fotbal. Dobrin, adică Argeșul, cu Baia Mare, a lui Mateianu, un meci fabulos, care poate fi găsit astăzi pe YouTube. Venea pauza, iar imaginea alb-negru pleca din Trivale către studioul tel ... [ ]
[ Alin Buzarin ]
Articole

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova .eu

Dictionar   Meditatii