Craiova meniu:

"Nici măcar nu e adevărat"

[ Marius Mitran ]

[ Craiova Maxima ]
[ : 2018-10-25 ]
[ Craiova ]
[ Rom�nia ]

"Nici măcar nu e adevărat"

 4729 Mi s-a spus până să se întâmple, aproape. Repede, ca nu cumva să pierd ceva din izbitura acestei vești nenorocite: a murit Balaci.

Evident că n-am crezut și nici măcar nu e adevărat. Mă miră însă cât de ușor cred unii că Ilie a murit. Sună telefoanele, posturile de știri au pus titluri negre ca să convingă. Din când în când parcă-i aud vorbind pe Dinu, pe Ioanițoaia, pe Cârțu, pe Păunescu. Parcă. Sună telefonul și nu răspund. Nu răspund nimănui.

Mă mai gândesc. Închid, oricum, televizorul. Îmi vine să plâng când se face liniște în toată casa și nu înțeleg de ce. E duminică la prânz și diseară e Craiova cu Steaua. Ca de fiecare dată, tata are emoții. Mama îmi face cu ochiul când tata începe iar aceeași poveste, pe care o știm pe dinafară. Eu o ascult, că-mi place. Îmi place și supa cu găluști a mamei. Am 15 ani și dau treapta întâi. După masă o să învăț, ca să am liniște la meci. Că se televizează.

Povestea tatei e așa: cum prin ‘74-‘75, nu mai știe exact, Craiova a jucat la Iași, cu Poli. Și a câștigat, cu un gol al lui Ilie. După meci, tata, care lucra la Bârlad, a mers la vestiar, s-a pupat cu Deliu, "vicele" Craiovei, cu care fusese coleg în facultate, iar Costică Deliu l-a dus pe tata lângă puștiul de 18 ani, blond și abia ieșit de sub duș.

"Uite, Ilie, buletinul meu", îi spusese tata punând degetul pe locul nașterii. "Aha, i-a zis puștiul blond, sunteți din Bistreț, ca mine".

Apoi tata l-a îmbrățișat pe Ilie, care și-a cerut scuze că e ud, iar noi ne-am mâncat supa cu găluști.

Ziua trece greu, chiar dacă mă prefac un timp că mă uit pe comentariile la română.

Se dă legătura la Craiova. Pe televizorul nostru alb-negru Stassfurt se vede totuși că stadionul e arhiplin. Mama îmi coase o matricolă pe mâneca pardesiului și s-a strâns toată într-un fotoliu.

Tata nu mișcă, în celălalt. Pe ecran, Ilie zâmbește în prim-plan. Bate un aut, reprimește de la Crișan și pleacă în dribling. Unu, doi, trei, patru steliști cad ridiculizați. Șut... bară! Mingea sare la Cârțu și Sorin stopează neverosimil, apoi trimite în plasă. "Centralul" explodează, urlă, strigă, ca și cum L-ar implora pe Dumnezeu să țină duminica aia pentru totdeauna: Baaa-laci! Baaa-laci! Baaa-laci! Din ecran, Ilie zâmbește. Tata are același zâmbet. Parcă și mama.

Mă sună Tolontan. Să scriu ceva. Scriu, Tolo. Dar cum crezi tu, Tolo, dragul meu, că eu o să cred vreodată că mama, tata și Ilie nu mai sunt?

Am 15 ani, e duminică și diseară e Craiova – Steaua. Ilie e tot acolo, pe teren, cu 8.

: 9.5 ( 2 ) - !05-08: Nae Ungureanu a fost externat
Fostul component al Craiovei Maxima, Nae Ungureanu, a părăsit patul de spital în cursul dimineţii de 4 august, după aproape o săptămână de tratament şi atentă supraveghere. Pe fondul temperaturilor ridicate, „Roşu“ suferise un acciden ... [ ]
Craiova Maxima

06-04: 38 de ani de la semifinala de Cupă Europeană cu Benfica
Astăzi, 6 aprilie 2021, se împlinesc 38 de ani de când Universitatea Craiova evolua într-o semifinală de Cupă Europeană, premieră în fotbalul românesc. „N-am avut niciodată o echipă atât de mare”, titra presa la acea vreme.
... [ ]
Craiova Maxima

01-04: Omagiu adus părintelui Craiovei-Maxima
Astăzi, 1 aprilie 2021, se comemorează 7 ani de când ne-a părăsit profesorul Corneliu Andrei Stroe. Veți rămâne mereu în inimile alb-albastre!

A fost unul dintre artizanii Craiovei Maxima. S-a aflat în conducerea clubului Uni ... [ ]
Craiova Maxima

26-03-2020: Câtă dreptate aveai, Costică!
Costică Ștefănescu, fostul fundaș al Stelei și al Universității Craiova, ar fi împlinit astăzi 69 de ani.

Ioan Chirilă l-a asemănat cu un diplomat „care pare să-și fi uitat valiza pe vreo masă de conferință, la Genev ... [ ]
[ Florea Adrian ]
Craiova Maxima

25-10-2018: "Nici măcar nu e adevărat"
Mi s-a spus până să se întâmple, aproape. Repede, ca nu cumva să pierd ceva din izbitura acestei vești nenorocite: a murit Balaci.

Evident că n-am crezut și nici măcar nu e adevărat. Mă miră însă cât de ușor cred unii ... [ ]
[ Marius Mitran ]
Craiova Maxima

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova .eu

Dictionar   Meditatii