Craiova meniu:

Detalii stire 4729

"Nici măcar nu e adevărat"

[ Autor Marius Mitran ]

[ Categoria Craiova Maxima ]
[ Data: 2018-10-25 ]
[ Localitatea Craiova ]
[ Tara Rom�nia ]

"Nici măcar nu e adevărat"

 4729 Mi s-a spus până să se întâmple, aproape. Repede, ca nu cumva să pierd ceva din izbitura acestei vești nenorocite: a murit Balaci.

Evident că n-am crezut și nici măcar nu e adevărat. Mă miră însă cât de ușor cred unii că Ilie a murit. Sună telefoanele, posturile de știri au pus titluri negre ca să convingă. Din când în când parcă-i aud vorbind pe Dinu, pe Ioanițoaia, pe Cârțu, pe Păunescu. Parcă. Sună telefonul și nu răspund. Nu răspund nimănui.

Mă mai gândesc. Închid, oricum, televizorul. Îmi vine să plâng când se face liniște în toată casa și nu înțeleg de ce. E duminică la prânz și diseară e Craiova cu Steaua. Ca de fiecare dată, tata are emoții. Mama îmi face cu ochiul când tata începe iar aceeași poveste, pe care o știm pe dinafară. Eu o ascult, că-mi place. Îmi place și supa cu găluști a mamei. Am 15 ani și dau treapta întâi. După masă o să învăț, ca să am liniște la meci. Că se televizează.

Povestea tatei e așa: cum prin ‘74-‘75, nu mai știe exact, Craiova a jucat la Iași, cu Poli. Și a câștigat, cu un gol al lui Ilie. După meci, tata, care lucra la Bârlad, a mers la vestiar, s-a pupat cu Deliu, "vicele" Craiovei, cu care fusese coleg în facultate, iar Costică Deliu l-a dus pe tata lângă puștiul de 18 ani, blond și abia ieșit de sub duș.

"Uite, Ilie, buletinul meu", îi spusese tata punând degetul pe locul nașterii. "Aha, i-a zis puștiul blond, sunteți din Bistreț, ca mine".

Apoi tata l-a îmbrățișat pe Ilie, care și-a cerut scuze că e ud, iar noi ne-am mâncat supa cu găluști.

Ziua trece greu, chiar dacă mă prefac un timp că mă uit pe comentariile la română.

Se dă legătura la Craiova. Pe televizorul nostru alb-negru Stassfurt se vede totuși că stadionul e arhiplin. Mama îmi coase o matricolă pe mâneca pardesiului și s-a strâns toată într-un fotoliu.

Tata nu mișcă, în celălalt. Pe ecran, Ilie zâmbește în prim-plan. Bate un aut, reprimește de la Crișan și pleacă în dribling. Unu, doi, trei, patru steliști cad ridiculizați. Șut... bară! Mingea sare la Cârțu și Sorin stopează neverosimil, apoi trimite în plasă. "Centralul" explodează, urlă, strigă, ca și cum L-ar implora pe Dumnezeu să țină duminica aia pentru totdeauna: Baaa-laci! Baaa-laci! Baaa-laci! Din ecran, Ilie zâmbește. Tata are același zâmbet. Parcă și mama.

Mă sună Tolontan. Să scriu ceva. Scriu, Tolo. Dar cum crezi tu, Tolo, dragul meu, că eu o să cred vreodată că mama, tata și Ilie nu mai sunt?

Am 15 ani, e duminică și diseară e Craiova – Steaua. Ilie e tot acolo, pe teren, cu 8.

Nota actuala: 9.5 (din 2 note acordate) - Acorda o nota!


Comentarii
Nu exista comentarii in baza de date!
Nu puteti scrie comentarii pentru ca nu sunteti logat!

Alte titluri din aceeasi categorie

25-10-2018: "Nici măcar nu e adevărat"
Mi s-a spus până să se întâmple, aproape. Repede, ca nu cumva să pierd ceva din izbitura acestei vești nenorocite: a murit Balaci.

Evident că n-am crezut și nici măcar nu e adevărat. Mă miră însă cât de ușor cred unii ... [ continuare ]
[ Autor Marius Mitran ]
Din categoria Craiova Maxima

24-10-2018: Stadionul din Severin va purta numele lui Ilie Balaci
In ziua cand fostul mare jucator era inmormantat cu onorori militare la Craiova, autoritatile unui alt oras din Oltenia decideau ca numele arenei de fotbal sa poarte numele marelui jucator plecat dintre noi la varsta de 62 ani. Stadionul din Drobeta ... [ continuare ]
Din categoria Craiova Maxima

23-10-2018: Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe Ilie Balaci
Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, luni, post-mortem, pe Ilie Balaci, cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, pentru talentul cu care a promovat, timp de mai multe decenii, valoarea „sportului rege” şi spiritu ... [ continuare ]
Din categoria Craiova Maxima

23-10-2018: Mesaj de condoleante din partea FIFA dupa decesul lui Ilie Balaci
Giani Infantino, presedintele FIFA, a trimis un mesaj de condoleante dupa plecarea dintre noi a fostului mare fotbalist Ilie Balaci.

“Vă rog să acceptaţi condoleanţele mele pentru dispariţia lui Ilie Balaci, fost internaţional ... [ continuare ]
Din categoria Craiova Maxima

22-10-2018: UEFA i-a dedicat un articol "Minunii Blonde"
Vestea morţii tragice a lui Ilie Balaci, care s-a stins din viaţă duminică dimineaţă, la 62 de ani, a ajuns şi la urechile celor de la UEFA. Oficialii forului continental de conducere a fotbalului i-au dedicat un articol celui poreclit "Minune ... [ continuare ]
Din categoria Craiova Maxima

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova

Dictionar   Meditatii     SEO Romania