Craiova meniu:

Intotdeauna anti-dinamo

[ Articole ]
[ : 2016-11-09 ]
[ Craiova ]
[ Rom�nia ]

Intotdeauna anti-dinamo

 4618 "Un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii."

Am văzut nu demult la voi o coregrafie frumoasă inspirată din "Micul Prinţ" a lui Antoine de Saint-Exupery. Deşi acea cratimă în plus (problema aţi rezolvat-o elegant, cu sârmă, nu? ) mi-a slăbit convingerea, am considerat că pot începe cu fraza aceasta a lui Nicolae Iorga, fie şi numai pentru a putea înţelege voi, căţeilor, de ce vă numiți orfanii fotbalului românesc! Voi şi frăţiorii voştri de cruce din Ghencea! Am greşit, rectific: "frăţiorii voştri de seceră şi ciocan din Ghencea"!

Înainte de a vă declara apartenenţa la haită până la moarte şi chiar şi dincolo de ea, ar trebui să vă gândiţi un pic la naştere! Nu la naşterea voastră, ci a clubului pe care nu înţeleg de ce credeţi că îl iubiţi! Iar am greşit şi iar rectific: ar trebui să vă gândiţi la naşterea CLUBURILOR voastre, pentru că geneza voastră începe astfel:

"La început a fost Partidul. Şi a zis Partidul : Şi au fost Dinamo A şi Dinamo B! "

Evident a rămas doar cea care a crescut mai frumos, aşa fac câinii adevăraţi, nu toţi puii se păstrează!

Ştiai, mândrule dinamovist, că naşterea echipei tale a adus moarte? Moartea a două echipe ce au trebuit să dispară, Unirea Tricolor şi Ciocanul Bucureşti, echipe cu spirit, cu tradiţie, cu istorie, cu suporteri!

Când, între aniversarea incendierii peluzei celeilate fiice a comunismului şi aniversarea furtului de steaguri de la nonagenari britanici la Euro, sărbătoriţi voi un anumit număr de ani de la înfiinţarea voastră, aprindeţi şi câte o lumânare pentru cele 2 echipe radiate în 1948!

Să fiţi mândri, câinilor!

Voi aţi câştigat "eternul derby" înainte de a se juca primul meci: Dinamo a ras 2 echipe pentru a-şi face loc, Steaua numai una. Şi amândouă echipele, "granzii fotbalului românesc", sunt singurele echipe din lume ce nu au retrogradat dar nici nu au promovat vreodată. ("unicul derby" este o sintagmă uşor justificabilă din acest punct de vedere).

Când lătraţi voi atât de mândri numele echipei voastre, vă gândiţi vreodată ce înseamnă?

"di-na-mo di-na-mo di-na-mo di-na-mo di-na-mo"

În dulcele grai rusesc cam asta ar fi semnificaţia celor 3 silabe ce unite formează numele atât de drag vouă:

DI = Direcţia
NA = Nabliudaţi
MO = Molodeji

În graiul românesc al suporterilor Ciocanului, Unirii şi ai lui Carmen Bucureşti ce şi-au plâns echipele în 1948, semnificaţia alăturării acronimelor înseamnă exact: "Direcţia de supraveghere a tineretului". Nu sună prea "haraşo", "niet", jalnici căței?

Acum, că ştim cu toţii că Dinamo este o alăturare de precurtări ale numelui unei instituţii de filaj de tip comunist, să ne conformăm.

Aşa este toată istoria voastră, aţi potrivit voi unde nu vă convenea, cum aţi putut mai bine: bătând cu 4-0 (atât cât trebuia) CFR-ul în 1973, bătând cu 7-0 (în zadar, din fericire, Argeşul lui Dobrin în 1974), pătându-i cariera lui Cămătaru, fabuloasă până în acel moment, doar pentru a lua fraudulos o gheată de aur (21 de goluri în ultimele 7 etape, serios? ? ? ) ce şi-o doreau miliţienii pentru a echilibra un pic balanţa atât de înclinată către echipa lui Valentin Ceauşescu. Nu vă mai dor încă scandările de pe Giuleşti: "Cămătaru Rodion/ Nu e gheată e şoşon! ", "Toni Polster unde eşti? / Să vezi circul din Giuleşti? ", "Cămătaru, hai pe noi/ Să ne dai şi golul 2! "?

Eheee! Şi atâtea ar mai fi de spus!

Dar voi ştiţi doar ceea ce vreţi să ştiţi, peluza voastră este "rebrenduită", specializată în lansări de candidaturi, în aniversări de incendieri, cumva v-a devenit mai dragă amintirea "miracolului de la Liberec" decât amintirea unui Dumitrache, sunteţi specializaţi în furtul de steaguri din portbagaje şi în lauda cu capturi de la bătrâni, vă alintaţi spunând că singurii voştri rivali sunt steliştii şi vă completaţi palmaresul meci de meci cu victorii memorabile acum, când peluza lor e goală!

Vouă nu vă este ruşine că atâţia ani aţi cumpărat fotbalişti ce la noi răguşeau pe garduri urlându-şi ura pentru Dinamo şi i-aţi transformat în idoli? Voi nu v-aţi săturat să vă închinaţi la olteni?

Mă gândeam să vă explic cât de mult vă urâm şi am găsit o metodă: gândiţi-vă cât de mult îi urâţi voi pe stelişti fără să aveţi un motiv real exceptând rivalitatea spontană ce a început între departamentele comuniste în 1948. Acum înmulţiţi ura aceasta cu numărul dinamoviştilor "apolitici" care au fost pe Arena Naţională la ziua de naştere a premierului de atunci. Ceea ce s-a obţinut este a mia parte din ura noastră pentru voi, câinilor!

Am început cu un citat din Nicolae Iorga.

Permiteţi-mi voi, câinilor, veritabili orfani ai fotbalului românesc, să termin cu o parafrazare a lui Blaga :

"Josnicia s-a născut la Dinamo (Direcţia de supraveghere a tineretului) Bucureşti! "

Hai, marş!

: 9 ( 1 ) - !04-08-2020: 19 ani!
Site-ul UniversitateaCraiova.eu - cel mai vechi website în activitate dedicat Universității Craiova - împlinește astăzi 19 ani de activitate! Lansat pe 4 august 2001 la adresa www.craiova-maxima.com, continuat mulți ani sub numele Universitate ... [ ]
[ Adrian Trasca ]
Articole

11-05-2020: SCM Craiova 2018. Ce bune sunt fetele! ;-)
"Elisei nu e de Craiova!"
Am auzit această propoziție de la un "atotcunoscător" al handbalului la puțin timp după transferul Valentinei Ardean Elisei la SCM Craiova. Pe undeva, omul avea dreptate. Alice avea în palmares Cupa Cupelor cu ... [ ]
[ Adrian Trasca ]
Articole

29-05-2018: Mesaj pentru Bucureşti
Finala Cupei României pornea cu un handicap imens. Se desfăşura la 24 de ore după marea finală Champions League. Acolo unde marile porţi ale Kievului, cântate şi într-o celebră adaptare Emerson, Lake&Palmer după Modest Musorgski, se deschi ... [ ]
[ Cristian Geambasu ]
Articole

09-11-2016: Intotdeauna anti-dinamo
"Un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii."

Am văzut nu demult la voi o coregrafie frumoasă inspirată din "Micul Prinţ" a lui Antoine de Saint-Exupery . Deşi acea cratimă în pl ... [ ]
Articole

25-01-2016: Doamna de alb-negru
Se termina prima repriză de la fotbal. Dobrin, adică Argeșul, cu Baia Mare, a lui Mateianu, un meci fabulos, care poate fi găsit astăzi pe YouTube. Venea pauza, iar imaginea alb-negru pleca din Trivale către studioul tel ... [ ]
[ Alin Buzarin ]
Articole

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova .eu

Dictionar   Meditatii