Craiova meniu:

Ilie Balaci știe ce-i lipsește echipei CS Universitatea Craiova pentru a fi în top

[ Interviuri ]
[ : 2014-06-10 ]
[ România ]
 4529 „Mai trebuie spectatori, stadion și ceva jucători“
Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Ilie Balaci, a vorbit, pentru GdS, despre revenirea Craiovei pe prima scenă a fotbalului românesc. „Marele Blond“ a precizat că este îmbucurătoare performanța realizată de CS Universitatea, dar a punctat că, dacă își propune mai mult decât o simplă prezență în Liga I, trebuie să abordeze cu mare atenție campania de achiziții.
GdS: CSU și-a asigurat locul din punct de vedere sportiv în Liga I. Cum vedeți revenirea Craiovei pe prima scenă a fotbalului românesc?
Ilie Balaci: Este îmbucurător, dar acum mai trebuie spectatori, stadion și ceva jucători. Spun asta pentru că în momentul de față, din ce văd, doar patronii sunt competitivi la CSU. Sau, mai bine zis, conducerea este competitivă.
GdS: Ați urmărit ultimele partide? La jocul de adio din Liga a II-a, cu CSM Vâlcea, vă așteptați la o asistență mai mare în tribune?
I.B.: Da, am urmărit, dar cu Vâlcea a fost un joc fără istorie, nu mai avea nici un fel de importanță, nici pentru unii, nici pentru alții. Ce se întâmplă, lumea trebuie să înțeleagă că asta este echipa Craiovei și ar trebui să o susțină. Dacă le place fotbalul, și eu știu că oltenilor le plăcea fotbalul, ar trebui să vină și să vadă meciurile. Dar ca să se bată cu pumnul în piept, deocamdată nu e cazul.

Vrea fotbaliști adevărați la Craiova

GdS: Gabi Balint și compania sunt în vacanță, acum intră în joc conducerea. Se vorbește de aducerea mai multor jucători de valoare...
I.B.: Care ar fi jucătorii ăia? Înțelesesem că aduc vreo doi jucători de prin Portugalia (Nuno Rocha și Carlos Daniel Silveira da Graca, zis Kay - n.r.). Unul ar fi jucat 11 meciuri, iar celălalt - 15, la echipe mici. Știți cam câte etape are un sezon în Portugalia? În jur de 40. Ăla de a jucat doar vreo 11 meciuri înseamnă că a fost un sfert din campionat titular. Eu cred că nici nu ar trebui să se discute cu ei...
GdS: Ați merge tot pe mâna oltenilor?
I.B.: Nu neapărat. Aș merge pe mâna fotbaliștilor buni, dar nu neapărat olteni. Dar unul care evoluează în Portugalia, la Belenenses sau Maritimo, în 11-15 meciuri, ce jucător e ăla? Mă rog, fiecare club își face politica lui.
GdS: Se vorbește de un buget de cinci milioane de euro, credeți că ar fi suficient pentru crearea unui lot competitiv?
I.B.: În momentul în care vorbești de un buget de cinci milioane înseamnă că poți să mai adaugi unul acolo. Cred că poți face un lot bun. Am înțeles că vor să aducă jucători și să mai și vândă din ce au acum. Adică vor fi puși pe liber, bănuiesc că nu li se vor da actele în mână, ci vor fi vânduți. Or, dacă vând 10-15 jucători din cei 30 și ceva pe care îi au, ar putea să scoată ceva bani încât să cumpere doi ca lumea.
GdS: Mihăiță Pleșan nu a ajuns la un acord cu conducere pentru prelungirea contractului. Credeți că ar trebui să fie oprit la lot?
I.B.: Ați făcut calculul câte meciuri a jucat Pleșan pentru Craiova? A venit destul de nepregătit în iarnă, a luat foarte multe cartonașe roșii... Nu e treaba mea, ci a celor care conduc destinele clubului. Eu pot să spun că sunt o grămadă de jucători acolo care consider că sub nici o formă nu pot face față primei ligi. Cu toate că nici prima ligă nu e ceva deosebit.
GdS: Cam câți jucători ați opri din actualul lot?
I.B.: Nu e treaba mea. Eu am văzut doar câteva jocuri și nu vreau să-i cataloghez pe jucători. Cel care o poate face este antrenorul Gabi Balint, pe urmă e Gheorghiță Geolgău, Tilihoi, Cristescu, oameni care se pricep, dar peste toți sunt patronii, care trebuie să-și dea acordul.

Nu este de acord
cu impresarii

GdS: Ați remarcat în sezonul trecut de Liga I un jucător pe care l-ați vrea și la Craiova?
I.B.: În Liga I sunt foarte mulți jucători buni, care, din fericire, sunt chiar olteni, dar, din păcate, nu joacă pentru noi. Mulți, și tineri, și buni. Condiția este să știi ce vrei să cumperi. Trebuie să știi ce vrei să faci și ce vrei să joci, pentru că, în funcție de ce va dori Gabi Balint să joace, ar trebui să i se aducă și jucători, dar nu neapărat talente. Trăsăturile echipelor Craiovei au fost agresivitatea, viteza și tehnica. Din ce știu eu, și cred că știu destul de bine, Craiova a jucat un permanent 4-3-3, deci o echipă croită pentru atac. Cred că așa ar trebui să continue și în funcție de sistemul ăsta trebuie să aduci jucători. Dacă aduci jucători doar așa, să ai la mijlocul terenului vreo șapte pe același post, nu faci nimic.
GdS: Am înțeles că ar fi ajuns la club foarte multe DVD-uri cu jucători, aveți încredere în așa ceva?
I.B.: Dacă o să cumpărăm pe DVD-uri, o să jucăm... Dintr-o sută poate nu o să găsim fotbaliști deloc. Aaaa, am o idee despre un jucător, îmi cumpăr bilet de avion și mă duc acolo să-l văd. Sau, dacă e din România, mă urc în mașină și mă duc să-l urmăresc pe viu. Înainte de a-l vedea cum joacă, trebuie să-l urmărești la antrenament cum se comportă, să vezi cum tratează pregătirea, care este relația lui cu antrenorul, cu coechipierii, pentru că înainte de a fi un fotbalist bun trebuie să aibă și un caracter frumos. Dacă e fotbalist, dar n-are caracter, n-ai ce să faci cu el, dar cu jucători buni și cu caracter deosebit poți face foarte multe lucruri pozitive.
GdS: Ținând cont de criza financiară din fotbalul românesc și nu numai, credeți că CSU s-ar putea clasa foarte bine chiar din primul sezon?
I.B.: Din ce știu eu, obiectivul este să joace într-o cupă europeană. Dacă sunt bani, pentru că oameni pricepuți sunt acolo, asta e clar, se poate obține o clasare foarte bună încă din primul an. Acolo sunt Geolgău, Tilihoi, Cristescu, Ungureanu, ei trebuie să propună jucători și să-i aducă, în nici un caz alții, și aici fac referire la impresari, care își urmăresc interesul lor. Să sperăm că vor face alegerile corecte.

: 9 ( 1 ) - !10-06-2014: Ilie Balaci știe ce-i lipsește echipei CS Universitatea Craiova pentru a fi în top
„Mai trebuie spectatori, stadion și ceva jucători“
Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Ilie Balaci, a vorbit, pentru GdS, despre revenirea Craiovei pe prima scenă a fotbalului românesc. „Marele Blond“ a precizat că es ... [ ]
Interviuri

12-01-2014: Ion Velea, campion cu Universitatea Craiova în 1974, un om bogat în amintiri
În iunie 2014 se împlinesc 40 de ani de la cucerirea primului titlu de campioană din istoria Universităţii Craiova. Ion Velea, unul dintre eroii Ştiinţei de atunci, a povestit în cadrul emisiunii „Ora de sport“, de la Gazeta ... [ ]
[ Alexandru VIRTOSU ]
Interviuri

10-11-2013: Universitatea Craiova prin ochii unui suporter alb-albastru din Germania
„În Germania un investitor nu poate să spună: asta e echipa mea şi o las moştenire lui fiu-meu“
George Cordoş are 37 de ani şi e profesor de franceză în Wuppertal. De la 13 ani a emigrat împreună cu fami ... [ ]
Interviuri

18-05-2013: "Craiova, tot cu Mititelu? Masochism maximal!"
Interviu cu Sorin Cârțu despre noua "Știința"

„Mititelu mi-a sabotat munca”
- Când aţi făcut cunoştinţă cu Adrian Mititelu?
- Nu am avut niciodată o relaţie de prietenie. ... [ ]
Interviuri

05-02-2013: Mariko Douda: M-as întoarce oricând la această minunată echipa
Unul dintre cei mai iubiţi jucători de la Craiova, Mariko Douda de-abi aşteaptă ca echipa Craiovei să revină în campionat şi declară că nu ar spune nu unei reveniri printre alb-albaştrii.

... [ ]
Interviuri

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova .eu

Dictionar   Meditatii