Craiova meniu:

"Craiova, tot cu Mititelu? Masochism maximal!"

[ Interviuri ]
[ : 2013-05-18 ]
[ România ]
 4383 Interviu cu Sorin Cârțu despre noua "Știința"

„Mititelu mi-a sabotat munca”
- Când aţi făcut cunoştinţă cu Adrian Mititelu?
- Nu am avut niciodată o relaţie de prietenie. Când am venit antrenor, odată am fost cu Cămătaru la o întâlnire cu suporterii la ceva deschidere. Atunci am ştiut prima dată de el. Apoi a reapărut cu Dinel în 2002 şi 2003. Nu am lucrat cu el.
- De ce nu aţi colaborat?
- Nu m-a interesat niciodată. Munca pe care am avut-o cu Dinel în 2002-2003 a fost stricată din cauza lui, prin sabotaj. Avea nişte jucători la Dinel în echipă pe care-i plătea el şi-i învăţa mereu tot strâmb, să strice atmosfera.
- Cine erau?
- Era McBreen, Luţu, Vlădoiu, nu mai ştiu care erau. Am făcut o echipă foarte bună, după ce am preluat Universitatea în etapa a zecea, cu Guso, Bundea, Daouda. Am avut vreo 13 meciuri fără înfrângere.
- Aţi pierdut la Timişoara, ca să ajutaţi Politehnica să prindă barajul salvării.
- Am pierdut din cauza unui aranjament făcut pe la spate. A fost o chestie la nivel politic. Au fost multe momente când munca mea a fost stricată de unii oameni. Eu am demisionat în 2003 când Mititelu a luat prima dată Craiova de la Dinel Staicu. Nu aveam de ce să stau, să mă dea Mititelu afară?

„Doi ani de umilinţă maximă”
- Credeţi în renaşterea Craiovei?
- E foarte bine că se dă drumul la fotbal pentru Craiova, dar în nici un caz să răspundă Mititelu. Acesta e cel mai mare masochism pe care l-am văzut vreodată. Masochism maximal! Tu, de şapte ani, eşti ruşinea României, numai la retrogradare şi în scandaluri. De doi ani e o umilinţă maximă şi acum, când dai drumul la fotbal, îl desemnezi tot pe el.
- De ce nu a cumpărat echipa cineva din Craiova?
- Nu mă interesează! Nu mai spun nici că e bine, nici că e rău, să facă ce vrea. Eu nu pot să explic starea emoţională a masochistului. Pot să fie şi mai mulţi investitori. Una, că el nu o dă, primăria l-a sprijinit în sensul ăsta. Oamenii care ar dori să se implice nu o să vină niciodată alături de el. Eu am bani, nu pot să mă asociez cu cineva care e instabil emoţional. Astăzi discutăm că pe etichetă scrie Bucovina şi tu vii apoi să-mi spui că nu ai zis asta. Fotbalul e o afacere în care se cheltuiesc bani. Toată lumea spune că la „echipa asta s-au investit bani”. Nu, s-au cheltuit bani, băi, nebunule! Faceţi diferenţă între ce înseamnă a cheltui şi a investi. Dacă investesc, bag bani în infrastructură, cresc nişte copii, în timp ei îmi produc bani. Păi dacă eu dau câteva zeci de mii de euro pe an unui fotbalist şi ăla e poate mai slab decât nu ştiu câţi jucători din România, aia e investiţie? E cheltuială, fraiere!
- Cine e principalul vinovat pentru dezafilierea Craiovei? Federaţia, Mititelu sau Piţurcă?
- Federaţia s-a grăbit ca fraiera. Trebuia să-l lase, că-şi rupea capul singur. Principalul vinovat e Mititelu.
- Mulţi îl acuză pe Piţurcă.
- Nu, mă, de ce Piţurcă? Ăia nu sunt sănătoşi care-l acuză. Dacă tu vii şi-mi spui că, dacă te dau afară, îţi plătesc 7 milioane? Păi cine renunţă la 7 milioane de euro? I-a pus cineva pistolul la cap să semneze clauza? Pentru ce să fie vinovat?
- Că a venit să-i ia echipa lui Mititelu!
- A venit să-i ia echipa! Hai, mă!

„Neţoiu a mutat echipa din Craiova? ”
- Un lucru care i-a deranjat pe suporterii Craiovei a fost relaţia dumneavoastră cu Neţoiu.
- Sunt prieten cu el, care e problema? Nu ştiu dacă a fost cineva mai ataşat de Craiova ca şi mine. Am fost şi de trei ori antrenor. Nici acum nu au egalat cea mai slabă performanţă a mea.
- E patronul care şi-a bătut joc de Craiova, a transformat-o într-un paşalâc dinamovist.
- El nu şi-a bătut joc de Craiova şi eu eram antrenor acolo. Când era patronul Craiovei, nu eram prieten cu Neţoiu. E o prietenie total dezinteresată. Dar să-ţi spun o întrebare la întrebare. După tine, care a făcut mai mare rău? Neţoiu sau Mititelu?
- Mititelu, dar înainte şi Neţoiu a greşit grav faţă de Craiova.
- Când a plecat cu jucătorii la Dinamo, Neţoiu a spus că cheltuit patru miloane de dolari şi le-a cerut lui Dinel Staicu, Mititelu şi Costel Mitriţă două milioane în schimbul echipei. I-au zis să-şi ia jucătorii, că ei îşi fac echipă. De asta şi-a luat jucătorii, ca să acopere din cheltuieli.
- Înainte cu un an îl cedase gratuit lui Dinamo pe căpitanul Claudiu Niculescu.
- Nu ştiu, nu am nici o treabă. Atunci şi-a luat jucătorii ca să-şi scoată cheltuielile. Mititelu nu a lăsat pe altcineva să facă echipă la Craiova. A dezafiliat-o, a falimentat-o, a mutat-o din oraş. Neţoiu a mutat echipa din oraş?
- Nu, dar a vrut să o mute, a ameninţat că o duce la Bucureşti.
- Lasă ce vrea, Neţoiu a închis porţile stadionului?
- Nu era necesar, Craiova juca, înainte să plece, cu 500 de spectatori.
- A pus bilete mai scumpe că-l înjurau, dar nu a închis poarta, cum a făcut Mititelu cu Piţurcă. Ţi-a închis poarta, ţi-a mutat echipa, ţi-a falimentat-o, ţi-a dezafiliat-o, te-a făcut de căcat în fiecare an când ai scăpat de la retrogradare numai cu inima în gât. De asta spun că e masochism ce se întîmplă la Craiova.

: 7 ( 2 ) - !10-06-2014: Ilie Balaci știe ce-i lipsește echipei CS Universitatea Craiova pentru a fi în top
„Mai trebuie spectatori, stadion și ceva jucători“
Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Ilie Balaci, a vorbit, pentru GdS, despre revenirea Craiovei pe prima scenă a fotbalului românesc. „Marele Blond“ a precizat că es ... [ ]
Interviuri

12-01-2014: Ion Velea, campion cu Universitatea Craiova în 1974, un om bogat în amintiri
În iunie 2014 se împlinesc 40 de ani de la cucerirea primului titlu de campioană din istoria Universităţii Craiova. Ion Velea, unul dintre eroii Ştiinţei de atunci, a povestit în cadrul emisiunii „Ora de sport“, de la Gazeta ... [ ]
[ Alexandru VIRTOSU ]
Interviuri

10-11-2013: Universitatea Craiova prin ochii unui suporter alb-albastru din Germania
„În Germania un investitor nu poate să spună: asta e echipa mea şi o las moştenire lui fiu-meu“
George Cordoş are 37 de ani şi e profesor de franceză în Wuppertal. De la 13 ani a emigrat împreună cu fami ... [ ]
Interviuri

18-05-2013: "Craiova, tot cu Mititelu? Masochism maximal!"
Interviu cu Sorin Cârțu despre noua "Știința"

„Mititelu mi-a sabotat munca”
- Când aţi făcut cunoştinţă cu Adrian Mititelu?
- Nu am avut niciodată o relaţie de prietenie. ... [ ]
Interviuri

05-02-2013: Mariko Douda: M-as întoarce oricând la această minunată echipa
Unul dintre cei mai iubiţi jucători de la Craiova, Mariko Douda de-abi aşteaptă ca echipa Craiovei să revină în campionat şi declară că nu ar spune nu unei reveniri printre alb-albaştrii.

... [ ]
Interviuri

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova .eu

Dictionar   Meditatii