Craiova meniu:

Cristina Neagu, cea mai buna handbalista din lume in 2010

[ Stiri handbal ]
[ : 2011-01-13 ]
[ România ]

Cristina Neagu, cea mai buna handbalista din lume in 2010

 3699 Federatia Internationala de Handbal (IHF) a anuntat joi, la conferinta de presa oficiala a Campionatului Mondial masculin din Suedia, de la Goteborg, ca cei mai buni handbalisti ai anului 2010 au fost desemnati Cristina Neagu, la feminin, si cehul Filip Jicha.

Cristina Neagu, componenta a campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea, dar si a nationalei României, a cucerit trofeul, cu 25 la suta din voturile exprimate.

Alaturi de jucatoarea româna, s-au aflat în cursa pentru titlul de "cea mai buna jucatoare din 2010" sportivele Bojana Popovici (19 la suta din voturi, Buducnost Podgorica), Grit Jurack (17 la suta, Viborg HK), Katrine Lunde Haraldsen (23 la suta, Gyor ETO) si Ludmila Postnova (16 la suta, Zvezda Zvenigorod).

"Este o onoare pentru handbalul feminin românesc sa aiba o jucatoare unanim apreciata. Personal, sper ca aceasta distinctie sa influenteze doar pozitiv exprimarea în ansamblu a echipei României" a declarat, presedintele FR Handbal, Cristian Gatu.

În 9 ianuarie, Cristina Neagu a primit la Paris si premiul pentru "cea mai buna tânara jucatoare", la putin timp dupa ce România a cucerit medalia de bronz la CE din Danemarca si Norvegia, competitie la finalul careia handbalista tricolora a câstigat titlul de golgheter (53 goluri), a fost cea mai buna pasatoare (34 de pase decisive) si a fost aleasa în echipa ideala a turneului, pe postul de inter stânga.

La masculin, pe lista celor cinci nominalizati s-au aflat francezii Thierry Omeyer si Nikola Karabatici, spaniolul Arpad Sterbik, cehul Filip Jicha si croatul Igor Vori, penultimul cucerind trofeul.

Cele doua titluri au fost acordate în urma sondajului deschis pe site-ul IHF, pâna la 1 ianuarie, dar si a voturilor specialistilor din cadrul forului international de profil si a mai multor antrenori de calibru, printre care Lino Cervar, Heiner Brand, Ulrik Wilbek, Evgheni Trefilov si Marit Breivik.

Titlul de cea mai buna handbalista în 2009 a revenit lui Allison Pineau (Franta), în timp ce la masculin s-a impus Slawomir Szmal (Polonia).

Câstigatorii din 2010 vor fi premiati la finalul Campionatului Mondial din Suedia, la Malmo, data exacta urmând a fi anuntata de IHF.

: 9.5 ( 2 ) - !06-12-2019: România, victorie fabuloasă în fața Ungariei!


De la minus șapte goluri, tricolorele au egalat în minutul 59, iar Neagu a dat lovitura decisivă în ultimele 5 secunde. Naționala est ... [ ]
Stiri handbal

02-12-2019: Cristina Neagu a primit trofeul pentru cea mai buna handbalista a lumii


Lidera echipei Romaniei la Mondialul nipon, Cristina Neagu s-a aflat in centrul atentiei in ziua de pauza a nationalei noastre. Federatia ... [ ]
Stiri handbal

04-11-2019: Universitatea Craiova nu i-a făcut faţă Bacăului În Cupa României


Echipa de handbal masculin a Universităţii Craiova nu a reuşit să dea peste cap calculele hârtiei. A pierdut drastic întâlnirea de ... [ ]
Stiri handbal

23-09-2019: SCM Craiova - Tertnes Bergen, tur retur la Craiova
Sport Club Municipal Craiova a primit acceptul ca ambele partide din turul 2 preliminar al Cupei EHF, dintre SCM Craiova şi Tertnes Bergen (Norvegia) să se desfăşoare în Sala Polivalentă din Craiova.

Astfel, cele două manşe vor ... [ ]
Stiri handbal

17-07-2019: SCM Craiova – Jomi Salerno
SCM Craiova vs Întâlni pe Jomi Salerno În turul 1 preliminar al Cupei EHF.

Turul 1 / 7-8 septembrie (prima manşă); 14-15 septembrie (manşa a doua)
SCM Craiova – Jomi Salerno (Italia)

Turul 2 / 12-13 octom ... [ ]
Stiri handbal

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova

Dictionar   Meditatii