Craiova meniu:

Gică Craioveanu: Ştiinţa nu pierde la Cluj

[ Interviuri ]
[ : 2010-12-01 ]
[ România ]
 3645 Fostul mare golgheter al Universităţii a spus că meciul de vineri, CFR vs. Universitatea, este unul echilibrat şi este convins că oltenii lui Piţi nu vor pierde. Gică, aflat de marţi în România, a vrut să meargă la meciul de la Cluj, dar a fost rechemat în Spania deoarece guvernul spaniol îi va oferi chiar vineri seară o distincţie.

- Ce zici de Universitatea ta dragă?
- Se părea că echipa, odată cu venirea lui Victor Piţurcă, răspunde la comenzile acestuia. Ştiinţa a făcut câteva meciuri foarte bune, dar nu ştiu ce se întâmplă. Craiova a jucat mai bine în deplasare decât pe teren propriu. Nu prea înţeleg... Din păcate, în ultima deplasare, cea de luni, de la Mediaş, n-au mai evoluat la fel ca în precedentele deplasări şi au fost învinşi. Totuşi, acasă au câştigat puţine puncte. Dacă ar fi să fac un calcul simplu, respectiv cât a pierdut echipa pe „Ion Oblemenco“ în meciurile cu Rapid, Vaslui, Galaţi şi Bistriţa, aş ajunge la 11 puncte. Cu aceste 11 puncte, Universitatea ar fi putut să fie probabil pe podium!
- Ai văzut meciurile oltenilor?
- Sigur. Băieţii au jucat bine în unele meciuri de acasă, dar au ratat enorm, inclusiv penaltiuri. Repet, se joacă bine, destul de bine, numai că nu o băgăm în aţe!
- Păi, nu vii tu înapoi la Craiova să mai dai goluri?
- Aş da orice să mai pot juca pe „Ion Oblemenco“! Mai ales cu atmosfera de la Craiova. 20.000, chiar 25.000 de fani la meciuri, ar fi ceva de vis!
- Aşa este, suporterii s-au reîntors la stadion, alături de echipă.
- Da, da... La un moment dat, m-am gândit dacă nu cumva atmosfera fantastică pe care o creează suporterii Ştiinţei îi înhibă într-un fel pe băieţi, nu ştiu ce să mai zic.

„Voi colabora cu Ştiinţa lui Piţi“

- Ai vorbit recent cu Piţi?
- Ultima oară am vorbit în urmă cu vreo două săptămâni.
- Ţi-a făcut vreo propunere să vii la Universitatea?
- Am avut o discuţie pe această temă, dar Piţi ştie care e problema mea. Aş veni, dar am în Spania un contract foarte bun, atât la televiziune, cât şi la radio.
- Revin la întrebare, ce ţi-a propus concret Piţi? Preşedinte sau ce anume?
- Nu mi-a specificat, ci am vorbit despre o posibilă colaborare. Eu am spus mereu că aş veni la Craiova, mai ales acum, cu Piţi. Era însă prea târziu, semnasem deja contractul cu „La Sexta“ şi asta este acum problema... problemelor. Aşa-zisa problemă cu familia s-ar putea rezolva, dar, dacă reziliez, unilateral, contractul cu „La Sexta“, trebuie să plătesc o sumă uriaşă, aproape un milion de euro! Oricum, voi ajuta cum pot Universitatea, mai ales că Piţi vrea să facă treabă, performanţă, şi are în acest sens un proiect de a face o echipă extraordinară. Asta înseamnă seriozitate, iar eu sunt încântat să coloborez cu Piţi şi cu ceilalţi - Adi Mititelu, Cristescu... Fostele glorii s-ar întoarce la Ştiinţa, nu? Cu toată lumea aş colabora pentru binele Ştiinţei.

„Viteza oltenilor ar putea să-i surprindă pe clujeni“

- Cum ai prefaţa derbiul campioanelor provinciei de vineri, de la Cluj, CFR vs. Universitatea?
- Prevăd un meci echilibrat. Am urmărit şi meciurile CFR-ului Cluj în campionat şi în cupele europene, inclusiv ultima partidă cu Basel. Cum să spun? CFR nu mai este echipa aceea care te călca în picioare, care bătea pe Roma chiar pe „Olimpico“ (septembrie 2008 - n.r.). Actuala formaţie a clujenilor lasă spaţii libere, iar viteza băieţilor lui Piţi ar putea să-i surprindă pe ceferiştii din Cluj. Aş dori din tot sufletul să câştigăm la Cluj şi sunt convins că nu pierdem.
- După ce luni ai comentat live „El Clasico“, de marţi te afli în România. Mergi la Cluj?
- Aş merge, am vrut să merg la Cluj. A apărut însă o problemă şi plec de urgenţă înapoi în Spania deoarece vineri seară, probabil chiar la ora disputării meciului Cluj-Craiova, eu voi primi o distincţie din partea Guvernului Spaniei. Nu vreau să spun prea multe acum, vorbim după eveniment. Forza Ştiinţa!

: 9 ( 1 ) - !10-06-2014: Ilie Balaci știe ce-i lipsește echipei CS Universitatea Craiova pentru a fi în top
„Mai trebuie spectatori, stadion și ceva jucători“
Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Ilie Balaci, a vorbit, pentru GdS, despre revenirea Craiovei pe prima scenă a fotbalului românesc. „Marele Blond“ a precizat că es ... [ ]
Interviuri

12-01-2014: Ion Velea, campion cu Universitatea Craiova în 1974, un om bogat în amintiri
În iunie 2014 se împlinesc 40 de ani de la cucerirea primului titlu de campioană din istoria Universităţii Craiova. Ion Velea, unul dintre eroii Ştiinţei de atunci, a povestit în cadrul emisiunii „Ora de sport“, de la Gazeta ... [ ]
[ Alexandru VIRTOSU ]
Interviuri

10-11-2013: Universitatea Craiova prin ochii unui suporter alb-albastru din Germania
„În Germania un investitor nu poate să spună: asta e echipa mea şi o las moştenire lui fiu-meu“
George Cordoş are 37 de ani şi e profesor de franceză în Wuppertal. De la 13 ani a emigrat împreună cu fami ... [ ]
Interviuri

18-05-2013: "Craiova, tot cu Mititelu? Masochism maximal!"
Interviu cu Sorin Cârțu despre noua "Știința"

„Mititelu mi-a sabotat munca”
- Când aţi făcut cunoştinţă cu Adrian Mititelu?
- Nu am avut niciodată o relaţie de prietenie. ... [ ]
Interviuri

05-02-2013: Mariko Douda: M-as întoarce oricând la această minunată echipa
Unul dintre cei mai iubiţi jucători de la Craiova, Mariko Douda de-abi aşteaptă ca echipa Craiovei să revină în campionat şi declară că nu ar spune nu unei reveniri printre alb-albaştrii.

... [ ]
Interviuri

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova .eu

Dictionar   Meditatii