Craiova meniu:

Şapte ani fără Zoli Crişan

[ Craiova Maxima ]
[ : 2010-10-14 ]
[ România ]
 3579 Pe 14 octombrie 2003, în Spitalul Judeţean din Craiova s-a stins din viaţă, la doar 48 de ani, fostul mare internaţional al Craiovei Maxima, Zoltan Crişan, răpus de o hemoptizie masivă cauzată de o tuberculoză ireversibilă la care ajunsese din varii motive.
Cu aproape patru luni înaintea lui (pe 14 iulie 2003), alt mare fotbalist al „campioanei unei mari iubiri“, Petre Deselnicu, decedase într-un spital din Bucureşti, iar în ziua înmormântării acestuia, în curtea Bisericii „Madona Dudu“, venise şi Zoli, deşi era bolnav.
Crişan, originar din Oradea (născut pe 3 mai 1955), a făcut carieră la Universitatea Craiova, echipă cu care a cucerit două titluri de campion (1980, 1981), patru Cupe ale României (1977, 1978, 1981, 1983), fiind sfertfinalist cu Ştiinţa în Cupa Campionilor Europeni (1982) şi semifinalist al Cupei UEFA (1983).
Pentru echipa naţională a evoluat în 46 de meciuri oficiale, marcând patru goluri. Unul dintre meciuri este istoric pentru Zoli: pe 17 aprilie 1975, pe celebrul stadion „Santiago Bernabeu“, cu 100.000 de spectatori în tribune, s-a disputat întâlnirea Spania - România, scor 1-1 (0-1), partidă din preliminariile CE. Golul tricolorilor l-a marcat Crişan, printre picioarele portarului Spaniei!
„N-am fost introdus în primii 11 jucători, ci am intrat pe teren cu două minute înainte de finalul primei reprize, la scorul de 1-0 pentru Spania... Cu aproape 20 de minute înainte de finalul partidei, am înscris golul egalizator, printre picioarele portarului Iribar... I-am redus la tăcere pe cei 100.000 de spectatori. Golul înscris lui Iribar îl am şi acum pe iris! Îl am pe... Cristi Minculescu aici, pe iris! “, avea să declare, peste ani (în cartea „Patimile lui Crişan“, Editura de Sud 2004), Zoltan Crişan.

: 9.5 ( 2 ) - !26-03-2020: Câtă dreptate aveai, Costică!
Costică Ștefănescu, fostul fundaș al Stelei și al Universității Craiova, ar fi împlinit astăzi 69 de ani.

Ioan Chirilă l-a asemănat cu un diplomat „care pare să-și fi uitat valiza pe vreo masă de conferință, la Genev ... [ ]
[ Florea Adrian ]
Craiova Maxima

25-10-2018: "Nici măcar nu e adevărat"
Mi s-a spus până să se întâmple, aproape. Repede, ca nu cumva să pierd ceva din izbitura acestei vești nenorocite: a murit Balaci.

Evident că n-am crezut și nici măcar nu e adevărat. Mă miră însă cât de ușor cred unii ... [ ]
[ Marius Mitran ]
Craiova Maxima

24-10-2018: Stadionul din Severin va purta numele lui Ilie Balaci
In ziua cand fostul mare jucator era inmormantat cu onorori militare la Craiova, autoritatile unui alt oras din Oltenia decideau ca numele arenei de fotbal sa poarte numele marelui jucator plecat dintre noi la varsta de 62 ani. Stadionul din Drobeta ... [ ]
Craiova Maxima

23-10-2018: Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe Ilie Balaci
Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, luni, post-mortem, pe Ilie Balaci, cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, pentru talentul cu care a promovat, timp de mai multe decenii, valoarea „sportului rege” şi spiritu ... [ ]
Craiova Maxima

23-10-2018: Mesaj de condoleante din partea FIFA dupa decesul lui Ilie Balaci
Giani Infantino, presedintele FIFA, a trimis un mesaj de condoleante dupa plecarea dintre noi a fostului mare fotbalist Ilie Balaci.

“Vă rog să acceptaţi condoleanţele mele pentru dispariţia lui Ilie Balaci, fost internaţional ... [ ]
Craiova Maxima

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova

Dictionar   Meditatii     SEO Romania