Craiova meniu:

Gigi Ciurea: Prevăd X,2 în meciul Ştiinţei la Braşov

[ Interviuri ]
[ : 2010-10-12 ]
[ România ]
 3572 „Piticul“ a afirmat că rezultatele din ultimele două etape îl determină să creadă că Ştiinţa nu va pierde luni sub Tâmpa. Campion cu Universitatea în 1991, acum şomer, Ciurea împlineşte astăzi 48 de ani.

- Nu te-am mai văzut de mult timp pe la stadion la meciurile Universităţii...
- De când Ştiinţa a revenit acasă, adică a disputat meciuri pe „Ion Oblemenco“, am mai fost pe stadion, dar n-am stat la oficială, ci mi-am cumpărat bilet şi am mers alături de spectatori. Este o ambianţă specială printre ei. Cât am jucat fotbal la Ştiinţa, am simţit din teren fantastica atmosferă creată de fani, nu o pot uita nici acum. Să vorbim însă de prezent, trecutul s-a dus.

„Se vede determinarea în joc a Ştiinţei lui Piţi“

- Ce zici de Ştiinţa de astăzi? Oltenii, sub comanda lui Piţi, au câştigat trei meciuri, suporterii sunt entuziasmaţi şi deja vorbim de cupe europene...
- Este clar că Universitatea este pe un drum bun. Totuşi, să nu uităm că acele trei victorii au fost obţinute în faţa a trei echipe nou-promovate: Sportul, FCM Târgu Mureş şi „U“ Cluj. Nu vreau să diminuez cumva din meritele echipei, mai ales că se vede „mâna de meseriaş“ a domnului Victor Piţurcă, un antrenor profesionist. Echipa joacă altceva, asta-i clar. Se vede determinarea în joc a băieţilor. Vreau să mai fac o precizare, una legată de perioada când Universitatea a fost antrenată de Aurel Ţicleanu. Mie mi-a plăcut cum a jucat echipa. Trebuie spus adevărul că în meciurile din primele două etape, cu CFR Cluj (de la Turnu Severin) şi cu Steaua (din Ghencea), rezultatul final a fost clar influenţat de erori de arbitraj, toate în defavoarea Craiovei. Băieţii şi Ţicleanu nu au nici o vină că Universitatea, în loc de şase puncte după primele două etape de foc, a avut în clasament doar un punct! A urmat acel meci de la Brăneşti, pe care nu ştiu cum să-l cataloghez. Poate la fel cum a fost cel de la Pandurii...
- Revenind la zi, peste o săptămână jucăm la Braşov, cum vezi această întâlnire?
- Va fi un meci greu. Braşovul revine acasă după un eşec usturător, au pierdut cu 4-0 în faţa campioanei CFR Cluj, nu stau bine în clasament. Normal că acum braşovenii îşi doresc ca acasă să-şi revină. Aş putea zice că este un meci deschis oricărui rezultat, dar afirm că Universitatea nu va pierde. Iar dacă oltenii repetă la Braşov evoluţia bună din ultimul meci, acel 3-0 cu „U“ Cluj, atunci vor câştiga. Cu alte cuvinte, dau pronostic X, 2 la FC Braşov - Universitatea.

„Cupele europene sunt aproape de Craiova! “

- Povesteai de entuziasmul din Bănie şi spuneam că deja se vorbeşte de calificarea alb-albaştrilor în cupele europene. Cum comentezi această posibilitate?
- Dacă Ştiinţa va avea aceleaşi evoluţii constante - aşa cum s-a întâmplat în ultimele două meciuri oficiale din campionat - cred că putem spera, logic, la cupe europene, mai ales că, din câte am înţeles, în pauza dintre tur şi retur, Universitatea va face câteva achiziţii valoroase. Pentru ca Ştiinţa să-şi realizeze acest obiectiv - cupe europene în 2011 - trebuie ca din meciurile care au mai rămas din tur oltenii să contabilizeze cât mai multe puncte. Repet, zic că suntem pe un drum bun, iar cupele europene sunt aproape de Craiova! Cu toţii ne dorim acest eveniment, cu toţii să fim alături de echipă.
- Gigi Ciurea este în continuare şomer?
- Ce să zic, astea-s vremurile. Am avut câteva oferte de la unele echipe din Liga a III-a, dar nu s-a concretizat nimic, sunt probleme cu banii, respectiv cu bugetele pentru competiţie. Mai aştept!

: 9.67 ( 3 ) - !10-06-2014: Ilie Balaci știe ce-i lipsește echipei CS Universitatea Craiova pentru a fi în top
„Mai trebuie spectatori, stadion și ceva jucători“
Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Ilie Balaci, a vorbit, pentru GdS, despre revenirea Craiovei pe prima scenă a fotbalului românesc. „Marele Blond“ a precizat că es ... [ ]
Interviuri

12-01-2014: Ion Velea, campion cu Universitatea Craiova în 1974, un om bogat în amintiri
În iunie 2014 se împlinesc 40 de ani de la cucerirea primului titlu de campioană din istoria Universităţii Craiova. Ion Velea, unul dintre eroii Ştiinţei de atunci, a povestit în cadrul emisiunii „Ora de sport“, de la Gazeta ... [ ]
[ Alexandru VIRTOSU ]
Interviuri

10-11-2013: Universitatea Craiova prin ochii unui suporter alb-albastru din Germania
„În Germania un investitor nu poate să spună: asta e echipa mea şi o las moştenire lui fiu-meu“
George Cordoş are 37 de ani şi e profesor de franceză în Wuppertal. De la 13 ani a emigrat împreună cu fami ... [ ]
Interviuri

18-05-2013: "Craiova, tot cu Mititelu? Masochism maximal!"
Interviu cu Sorin Cârțu despre noua "Știința"

„Mititelu mi-a sabotat munca”
- Când aţi făcut cunoştinţă cu Adrian Mititelu?
- Nu am avut niciodată o relaţie de prietenie. ... [ ]
Interviuri

05-02-2013: Mariko Douda: M-as întoarce oricând la această minunată echipa
Unul dintre cei mai iubiţi jucători de la Craiova, Mariko Douda de-abi aşteaptă ca echipa Craiovei să revină în campionat şi declară că nu ar spune nu unei reveniri printre alb-albaştrii.

... [ ]
Interviuri

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova

Dictionar   Meditatii     SEO Romania