Craiova meniu:

Suporterii Ştiinţei, fraţi cu napoletanii

[ Articole ]
[ : 2010-10-04 ]
[ România ]
 3566 Italienii au găsit asemănări între publicul care urmăreşte meciurile Craiovei pe stadionul „Ion Oblemenco“ şi fanii lui Napoli de pe arena „San Paolo“.

Pasiunea şi ataşamentul suporterilor Craiovei faţă de echipă şi culori au început să devină cunoscute şi în afara graniţelor ţării. Unul dintre site-urile dedicate echipei italiene Napoli a remarcat o asemănare foarte mare între fanii celor două echipe, care, pe lângă faptul că flutură aceleaşi culori, alb şi albastru, se comportă la fel şi pe stadion, fiind cunoscuţi în ţările lor ca nişte „simboluri ale sudului“. Gianni D’Oriano de la napolisoccer.net a scris un articol în acest sens, semnalat şi de cititorii GdS la rubrica de comentarii. D’Oriano povesteşte, printre altele, cum câţiva fani ai Craiovei au mers în Ghencea pentru a-i susţine pe napoletani la meciul cu Steaua.

Aceleaşi emoţii
pe „Oblemenco“
şi „San Paolo“

Iată textul publicat pe site-ul respectiv. „După cum se ştie, internetul este un mijloc ce ne permite să ne informăm şi să ne apropiem de alte realităţi. Aşa am aflat că în România există o enclavă căreia îi place să se autodefinească «napoletanii din România». Este vorba de suporterii Universităţii Craiova. Sunt nişte suporteri care prin pasiunea lor şi ataşamentul faţă de culorile «alb-albastru» se aseamănă cu fanii napoletani. Ei încearcă să-şi menţină statutul de «simbol al sudului» României, în opoziţie cu superputerile Dinamo şi Steaua.
Ca şi fanii lui Napoli, cei ai Universităţii Craiova sunt cei mai «fierbinţi» din ţară şi urmăresc meciurile pe stadionul «Ion Oblemenco» cu aceeaşi emoţie ca aceia de pe «San Paolo».
Pasiunea lor e atât de evidentă încât în 1979, la un meci al Craiovei cu Leeds, l-a determinat pe arbitrul italian al întâlnirii, Gianfranco Menegalli, să afirme: «Aici e ca la Napoli». Declaraţia acestuia a fost confirmată şi mai recent de alte personaje importante din fotbal, precum Walter Zenga sau Cristiano Bergodi.
În sprijinul confirmării unei legături şi asemănări între Craiova şi Napoli a venit şi site-ul oficial al Universităţii, care după victoria echipei din meciul cu Universitatea Cluj (3-0) a scris că, pe stadion, pe lângă nickname-ul «Ştiinţa», s-a scandat şi «Na-po-li, Na-po-li», ca un omagiu adus fraţilor napoletani pentru remiza obţinută împotriva rivalei Steaua. Suporterii Craiovei au şi expus diverse steaguri ale lui Napoli în anumite sectoare ale stadionului, iar unii dintre ei chiar au fost la Bucureşti ca să susţină gruparea italiană la partida cu Steaua. Nu au putut intra însă în sectorul rezervat în Ghencea napoletanilor, în ciuda faptului că au încercat să găsească înţelegere la forţele de ordine de la stadion.
Nu ştiu ce ar mai fi de spus. Am susţinut mereu că sportul trebuie să fie un mijloc de agrement şi cu mare plăcere ne punem în postura de purtători de cuvânt ai poporului albastru al lui Napoli pentru a le mulţumi prietenilor din Craiova“.

: 9 ( 1 ) - !08-10-2021: Orele de disputare pentru meciurile din optimile Cupei Romaniei
Marți, 26 octombrie
ACSO FiliaƟi – AFC Hermannstadt, ora 15:00
Gaz Metan MediaƟ – Chindia TñrgoviƟte, ora 18:00
dinamo – Fotbal Club ArgeƟ, ora 21:00

Miercuri, 27 octombrie
Minaur ... [ ]
Articole

04-08-2020: 19 ani!
Site-ul UniversitateaCraiova.eu - cel mai vechi website Ăźn activitate dedicat Universității Craiova - Ăźmplinește astăzi 19 ani de activitate! Lansat pe 4 august 2001 la adresa www.craiova-maxima.com, continuat mulți ani sub numele Universitate ... [ ]
[ Adrian Trasca ]
Articole

11-05-2020: SCM Craiova 2018. Ce bune sunt fetele! ;-)
"Elisei nu e de Craiova!"
Am auzit această propoziție de la un "atotcunoscător" al handbalului la puțin timp după transferul Valentinei Ardean Elisei la SCM Craiova. Pe undeva, omul avea dreptate. Alice avea Ăźn palmares Cupa Cupelor cu ... [ ]
[ Adrian Trasca ]
Articole

29-05-2018: Mesaj pentru BucureƟti
Finala Cupei Romñniei pornea cu un handicap imens. Se desfăƟura la 24 de ore după marea finală Champions League. Acolo unde marile porƣi ale Kievului, cñntate Ɵi üntr-o celebră adaptare Emerson, Lake&Palmer după Modest Musorgski, se deschi ... [ ]
[ Cristian Geambasu ]
Articole

09-11-2016: Intotdeauna anti-dinamo
"Un popor care nu üƟi cunoaƟte istoria este ca un copil care nu üƟi cunoaƟte părinƣii."

Am văzut nu demult la voi o coregrafie frumoasă inspirată din "Micul Prinƣ" a lui Antoine de Saint-Exupery . DeƟi acea cratimă ün pl ... [ ]
Articole

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova .eu

Dictionar   Meditatii