Craiova meniu:

Ciri Mayer: Tricoul lui Oblemenco îl ţin la bancă

[ Interviuri ]
[ : 2010-07-20 ]
[ România ]
 3480 Prieten cu Oblemenco, Ciri a primit de la Nelu cadou tricoul cu numărul 9 al golgheterului „campioanei unei mari iubiri“ şi, considerându-l de o valoare deosebită, l-a depus într-un seif la o bancă, dar şi-ar dori să facă parte dintr-un muzeu al istoriei Ştiinţei.

- Cum ar arăta, pe scurt, un portret al lui Ciri Mayer versus Universitatea Craiova: suporter al Ştiinţei, prieten al fotbaliştilor, cantautor al unui imn alb-albastru...?
- Mă regăsesc în toate cele trei ipostaze, de 45 de ani, cu aceeaşi nealterată pasiune.
- Este de notorietate faptul că tricoul original cu numărul 9 al lui Nelu Oblemenco - campion cu Ştiinţa în 1974, se află la dumneavoastră şi l-aţi depus într-un seif la o bancă! Cum a ajuns la dumneavoastră?
- În virtutea prieteniei mele adevărate cu regretatul Nelu Oblemenco, acesta a simţit nevoia să-mi facă un cadou deosebit, concretizat în tricoul cu numărul 9, cu care Oblemenco a jucat în campionatul 1973 - 1974, în urma căruia ei, fotbaliştii „campioanei unei mari iubiri“, au ieşit pentru prima dată campioni. Poate şi ca o recompensă că eram un suporter înrăit, care nu lipsea nici de la antrenamente şi nici de la deplasări. Tricoul mi l-a dat după ultimul meci disputat în acel campionat de olteni, Petrolul - Universitatea 0-0, meci care a decis campioana acelui campionat, unul istoric pentru Ştiinţa. Mărturisesc că este o mare mândrie că am fost ales eu dintre numeroşii prieteni pe care îi avea. Tricoul lui Oblemenco este pentru mine de o valoare deosebită şi de aceea l-am depus la o bancă, într-un seif. Mi-aş dori totuşi în viitor să fie aşezat la loc de onoare într-un muzeu serios al istoriei clubului Universitatea.

Ştiinţa, vremuri de poveste

- Aţi fost la meciurile Ştiinţei, ei (fotbaliştii) au fost la spectacolele dumneavoastră, le-aţi cântat aproape tuturor fotbaliştilor la nunţile lor ş.a.m.d. Cum au fost vremurile acelea de poveste?
- Ţinând de perioada tinereţii mele, bineînţeles că nu pot fi percepute decât ca vremuri minunate, acum pline de nostalgie şi care chiar pot fi numite ca fiind „de poveste“. Mă mândresc că am cântat în proporţie de 90% la toate evenimentele festive legate de familia Universitatea Craiova, care chiar arăta ca o familie! Ţinând cont de timpurile de atunci, bineînţeles că ele se desfăşurau în condiţii mai aparte... Nunţile, de exemplu, nedesfăşurându-se ca acum, în timpul nopţii. Am avut chiar şi un ginere cu piciorul în ghips! E vorba de Teo Ţarălungă, care a făcut nunta în ziua unui meci cu Farul Constanţa, când a avut ghinionul ca, în urma unei contre, să i se rupă piciorul. Vă daţi seama câtă „virtuozitate“ a putut să demonstreze la dans!
- Ştiinţa a fost un MIT al Craiovei. Cum o percepeţi acum, exilată la Turnu Severin?
- Mit a fost, mit este, mit va rămâne! O percep ca pe un copil plecat în străinătate, pentru a-şi găsi împlinirea şi pe care îl aştepţi cu încredere şi cu dor nemărginit să se întoarcă acasă, la locul natal. Oricum ar fi locul natal, îţi este cel mai drag!

: 9 ( 1 ) - !10-06-2014: Ilie Balaci știe ce-i lipsește echipei CS Universitatea Craiova pentru a fi în top
„Mai trebuie spectatori, stadion și ceva jucători“
Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Ilie Balaci, a vorbit, pentru GdS, despre revenirea Craiovei pe prima scenă a fotbalului românesc. „Marele Blond“ a precizat că es ... [ ]
Interviuri

12-01-2014: Ion Velea, campion cu Universitatea Craiova în 1974, un om bogat în amintiri
În iunie 2014 se împlinesc 40 de ani de la cucerirea primului titlu de campioană din istoria Universităţii Craiova. Ion Velea, unul dintre eroii Ştiinţei de atunci, a povestit în cadrul emisiunii „Ora de sport“, de la Gazeta ... [ ]
[ Alexandru VIRTOSU ]
Interviuri

10-11-2013: Universitatea Craiova prin ochii unui suporter alb-albastru din Germania
„În Germania un investitor nu poate să spună: asta e echipa mea şi o las moştenire lui fiu-meu“
George Cordoş are 37 de ani şi e profesor de franceză în Wuppertal. De la 13 ani a emigrat împreună cu fami ... [ ]
Interviuri

18-05-2013: "Craiova, tot cu Mititelu? Masochism maximal!"
Interviu cu Sorin Cârțu despre noua "Știința"

„Mititelu mi-a sabotat munca”
- Când aţi făcut cunoştinţă cu Adrian Mititelu?
- Nu am avut niciodată o relaţie de prietenie. ... [ ]
Interviuri

05-02-2013: Mariko Douda: M-as întoarce oricând la această minunată echipa
Unul dintre cei mai iubiţi jucători de la Craiova, Mariko Douda de-abi aşteaptă ca echipa Craiovei să revină în campionat şi declară că nu ar spune nu unei reveniri printre alb-albaştrii.

... [ ]
Interviuri

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova .eu

Dictionar   Meditatii