Craiova meniu:

Ţicleanu a debutat pe fals la Ştiinţa!

[ Interviuri ]
[ : 2010-07-02 ]
[ România ]
 3456 Corneliu Stroe, fostul preşedinte al Craiovei Maxima, ajuns astăzi la borna 67, a rememorat momentul în care „Chiose“ a debutat la Universitatea, în locul altui jucător de la echipa de tineret a oltenilor.

- Aurel Ţicleanu a venit la Universitatea din Divizia C. Cum?
- Ţicleanu a fost ultimul jucător adus la Craiova Maxima, în 1976, după ce Teaşcă a fost instalat ca antrenor la Universitatea. L-am adus de la Metalurgistul Sadu, din Divizia C, dar nu întâmplător. Aşa cum spuneam, aveam un sistem de informaţii divers şi pe Ţicleanu mi l-a semnalat fostul lui antrenor de la piticii Corvinului Hunedoara, Pătraşcu. Ţicleanu este născut lângă Hunedoara (la Teliuc - n.r.) şi de pe la nouă ani a activat în echipele Centrului de Copii şi Juniori Hunedoara. Antrenorul Pătraşcu mi l-a recomandat pe Ţicleanu, care deja se transferase la Sadu şi juca în Divizia C. „E marfă bună", mi-a spus Pătraşcu. L-am urmărit într-un joc acasă, la Sadu, apoi Metalurgistul a jucat cu Constructorul Craiova în Lunca Jiului din Bănie şi iarăşi l-am urmărit. N-am spus însă nimănui nimic, nici antrenorilor mei. M-am convins că are calităţi şi atunci i-am luat pe Tică Oţet (antrenor principal al echipei de tineret) şi pe Titi Deliu (secund la echipa mare) să-l vedem pe Ţicleanu într-un joc la Sadu. Şi ei au apreciat unele calităţi ale juniorului de 17 ani, Aurel Ţicleanu. Atunci am demarat acţiunea de a-l transfera la Craiova. El fiind de acord, i-am convins şi pe părinţii lui să-l lase. Aurică era singurul lor copil. Era şi foarte bun la învăţătură. L-am înscris la Liceul „Elena Cuza" (actualul Colegiu „Elena Cuza"), iar după vreo şase luni i-am mutat şi pe părinţii lui în Craiova, făcându-le rost de o repartiţie pentru un apartament de trei camere şi locuri de muncă.

Debutul lui Ţicleanu la Ştiinţa a fost la Petroşani, în 1976
- Cum a fost cu debutul lui Ţicleanu la Universitatea? Mi-aţi spus că ar fi jucat – în primul meci – sub alt nume!
- Primul joc în care el a evoluat la Universitatea (tineret) a fost, într-adevăr, unul în care a fost folosit, pe fals, sub alt nume! De ce am ales această soluţie oarecum riscantă? Nu era perioadă de transferări şi atunci, pentru a-i vedea calităţile într-un joc oficial al tineretului Universităţii (Oţet era antrenor), am ales soluţia asta. Era prin noiembrie 1976, i-am dat un telefon lui Ţicleanu la Sadu şi am stabilit cu el să aştepte în şosea, la Sadu, autobuzul cu care ambele loturi ale Universităţii (cel mare şi cel de tineret) se deplasau la Petroşani pentru un meci oficial de campionat. Teaşcă - aflat în autobuz - nu ştia de Ţicleanu, nici de intenţia mea de a-l lua de pe şosea şi de a-l introduce apoi, pe fals, în echipa de tineret. Când ne-am apropiat de locul întâlnirii cu Ţicleanu, i-am spus şoferului Ghiţă: „Opreşte să-l luăm şi pe ăsta! ". Teaşcă a sărit ca ars: „Ce faci, domn’e, iei oameni la ocazie?! ". Le-am explicat apoi – lui Teaşcă şi Oţet – despre ce este vorba. Şi aşa, la acel meci de la Petroşani, l-am „debutat" pe Ţicleanu la Universitatea, dar el a jucat pe carnetul altui jucător, nu-i mai ţin minte numele.

Numirea lui Ţicleanu, o mutare foarte bună
- Revenind la zi, care este opinia dumneavoastră privind numirea lui Aurel Ţicleanu ca antrenor principal al grupării alb-albastre?
- Cred că numirea lui Ţicleanu este o mutare foarte bună. Nu ne grăbim însă să facem previziuni pentru activitatea următoare, ci rămâne de văzut ce rezultate va avea cu Universitatea. Altfel, eu sunt fericit că la ora actuală în conducerea directă a echipei Universitatea Craiova se află trei mari foşti jucători ai „Craiovei Maxima", Gheorghiţă Geolgău (preşedinte), Aurel Ţicleanu (antrenor principal), Silviu Lung (antrenor cu portarii)...

- Plus dumneavoastră, mentorul Craiovei Maxima, în prezent preşedintele de onoare al Universităţii! La mulţi ani pentru ziua de naştere de mâine (astăzi - n.r.)!
- Mulţumesc!

: 9 ( 1 ) - !



10-06-2014: Ilie Balaci știe ce-i lipsește echipei CS Universitatea Craiova pentru a fi în top
„Mai trebuie spectatori, stadion și ceva jucători“
Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Ilie Balaci, a vorbit, pentru GdS, despre revenirea Craiovei pe prima scenă a fotbalului românesc. „Marele Blond“ a precizat că es ... [ ]
Interviuri

12-01-2014: Ion Velea, campion cu Universitatea Craiova în 1974, un om bogat în amintiri
În iunie 2014 se împlinesc 40 de ani de la cucerirea primului titlu de campioană din istoria Universităţii Craiova. Ion Velea, unul dintre eroii Ştiinţei de atunci, a povestit în cadrul emisiunii „Ora de sport“, de la Gazeta ... [ ]
[ Alexandru VIRTOSU ]
Interviuri

10-11-2013: Universitatea Craiova prin ochii unui suporter alb-albastru din Germania
„În Germania un investitor nu poate să spună: asta e echipa mea şi o las moştenire lui fiu-meu“
George Cordoş are 37 de ani şi e profesor de franceză în Wuppertal. De la 13 ani a emigrat împreună cu fami ... [ ]
Interviuri

18-05-2013: "Craiova, tot cu Mititelu? Masochism maximal!"
Interviu cu Sorin Cârțu despre noua "Știința"

„Mititelu mi-a sabotat munca”
- Când aţi făcut cunoştinţă cu Adrian Mititelu?
- Nu am avut niciodată o relaţie de prietenie. ... [ ]
Interviuri

05-02-2013: Mariko Douda: M-as întoarce oricând la această minunată echipa
Unul dintre cei mai iubiţi jucători de la Craiova, Mariko Douda de-abi aşteaptă ca echipa Craiovei să revină în campionat şi declară că nu ar spune nu unei reveniri printre alb-albaştrii.

... [ ]
Interviuri

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova .eu

Dictionar   Meditatii