Craiova meniu:

Măria Sa Vulpea

[ Craiova Maxima ]
[ : 2010-04-26 ]
[ Romānia ]
 3348 Vulpea, da, Vulpea. Nici nu se putea o poreclă mai potrivită. Aurică beldeanu sclipea cu mingea la picior. Sclipea de inteligenţă. Gīndea jocul īn viteză, īntindea capcane fermecătoare, intuia mişcările adversarului, īl credeai acolo şi apărea īn partea opusă. Mereu cu un aer poznaş, ca şi cum s-ar fi amuzat de o glumă pe care abia aşteaptă s-o spună.

"Nici săptămīna asta n-am cīştigat la loto! ". Asta-i era supărarea, īn iulie anul trecut, cīnd a ieşit din spital, după operaţia de hernie. "Important e că am avut noroc pe alte planuri, mai puţin la bani! ", s-a consolat mijlocaşul de 59 de ani, dintre care zece i-a trăit īn tricoul Craiovei. S-a ales cu patru Cupe, un titlu şi o izbīndă nemaivăzută pīnă atunci īn Europa: o echipă romānească a eliminat una englezească. Lucrurile astea nu se prea cīştigă la Loterie! Nici rangul de "Rege al Intercepţiei".

A avut noroc? El aşa spune.Golul cu Leeds, unul dintre preferatele lui, l-a īnscris aproape fără să vrea: "Am vrut să trimit puternic mingea īn tribună, pentru a trece timpul. Şi s-a dus direct la vinclu! Am lovit-o īnsă perfect şi a ieşit un gol senzaţional! ". E o poveste cu un şut de la 30 de metri, dar nu uitaţi că e spusă de o Vulpe. Care, secretoasă, uită să spună că a lovit mingea perfect ca de obicei şi că şutul său avea o forţă colosală.

Īn tur, tot cu Leeds, a ratat un penalty. Dar cum l-a ratat! A şutat, a alunecat, mingea a trecut ca o cometă peste tribunele pline cu 40.000 de oameni ("Ca la Napoli! ", s-a minunat arbitrul Gianfranco Manegali). Abia la sfīrşitul meciului, a povestit Beldeanu, un suporter oltean a venit la el cu balonul sub braţ. Şi le-a spus, cīt se poate de serios: "Vă dau īnapoi "varza", dacă-mi puneţi la loc ţiglele pe casă! ". Nu se ştie dacă i-au restaurat acoperişul sau dacă Beldeanu a folosit una dintre fentele lui ca să recupereze mingea. Dar şutul Vulpii a continuat să nască poveşti. Pe līngă cele 78 de goluri īn 353 de meciuri.

Debut īn Liga I: 02.11.1968, Progresul - Bucureşti 1-1
A jucat la: Progresul (1968-1972), CSM Reşiţa (1972-1976), U Craiova (1976-1983, 1984-1985), Constructorul Craiova (1984), Chimia Rm. Vīlcea (1985-1986)
Debut la echipa naţională: 18.04.1971, Romānia - Albania 2-1
Palmares:
- două titluri de campion al Romāniei cu U Craiova ('79-'80, '80-'81)
- 4 Cupe ale Romāniei cu U Craiova ('76-'77, '77-'78, '80-'81, '82-'83)

: 9 ( 1 ) - !26-03-2020: CĆ¢tă dreptate aveai, Costică!
Costică Ștefănescu, fostul fundaș al Stelei și al Universității Craiova, ar fi Ć®mplinit astăzi 69 de ani.

Ioan Chirilă l-a asemănat cu un diplomat ā€žcare pare să-și fi uitat valiza pe vreo masă de conferință, la Genev ... [ ]
[ Florea Adrian ]
Craiova Maxima

25-10-2018: "Nici măcar nu e adevărat"
Mi s-a spus pĆ¢nă să se Ć®ntĆ¢mple, aproape. Repede, ca nu cumva să pierd ceva din izbitura acestei vești nenorocite: a murit Balaci.

Evident că n-am crezut și nici măcar nu e adevărat. Mă miră Ć®nsă cĆ¢t de ușor cred unii ... [ ]
[ Marius Mitran ]
Craiova Maxima

24-10-2018: Stadionul din Severin va purta numele lui Ilie Balaci
In ziua cand fostul mare jucator era inmormantat cu onorori militare la Craiova, autoritatile unui alt oras din Oltenia decideau ca numele arenei de fotbal sa poarte numele marelui jucator plecat dintre noi la varsta de 62 ani. Stadionul din Drobeta ... [ ]
Craiova Maxima

23-10-2018: Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe Ilie Balaci
Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, luni, post-mortem, pe Ilie Balaci, cu Ordinul NaÅ£ional ā€žServiciul Credinciosā€ Ć®n grad de Cavaler, pentru talentul cu care a promovat, timp de mai multe decenii, valoarea ā€žsportului regeā€ şi spiritu ... [ ]
Craiova Maxima

23-10-2018: Mesaj de condoleante din partea FIFA dupa decesul lui Ilie Balaci
Giani Infantino, presedintele FIFA, a trimis un mesaj de condoleante dupa plecarea dintre noi a fostului mare fotbalist Ilie Balaci.

ā€œVă rog să acceptaÅ£i condoleanÅ£ele mele pentru dispariÅ£ia lui Ilie Balaci, fost internaÅ£ional ... [ ]
Craiova Maxima

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova

Dictionar   Meditatii     SEO Romania