Craiova meniu:

Măria Sa Vulpea

[ Craiova Maxima ]
[ : 2010-04-26 ]
[ Romnia ]

Măria Sa Vulpea

 3348 Vulpea, da, Vulpea. Nici nu se putea o poreclă mai potrivită. Aurică beldeanu sclipea cu mingea la picior. Sclipea de inteligenţă. Gndea jocul n viteză, ntindea capcane fermecătoare, intuia mişcările adversarului, l credeai acolo şi apărea n partea opusă. Mereu cu un aer poznaş, ca şi cum s-ar fi amuzat de o glumă pe care abia aşteaptă s-o spună.

"Nici săptămna asta n-am cştigat la loto! ". Asta-i era supărarea, n iulie anul trecut, cnd a ieşit din spital, după operaţia de hernie. "Important e că am avut noroc pe alte planuri, mai puţin la bani! ", s-a consolat mijlocaşul de 59 de ani, dintre care zece i-a trăit n tricoul Craiovei. S-a ales cu patru Cupe, un titlu şi o izbndă nemaivăzută pnă atunci n Europa: o echipă romnească a eliminat una englezească. Lucrurile astea nu se prea cştigă la Loterie! Nici rangul de "Rege al Intercepţiei".

A avut noroc? El aşa spune.Golul cu Leeds, unul dintre preferatele lui, l-a nscris aproape fără să vrea: "Am vrut să trimit puternic mingea n tribună, pentru a trece timpul. Şi s-a dus direct la vinclu! Am lovit-o nsă perfect şi a ieşit un gol senzaţional! ". E o poveste cu un şut de la 30 de metri, dar nu uitaţi că e spusă de o Vulpe. Care, secretoasă, uită să spună că a lovit mingea perfect ca de obicei şi că şutul său avea o forţă colosală.

n tur, tot cu Leeds, a ratat un penalty. Dar cum l-a ratat! A şutat, a alunecat, mingea a trecut ca o cometă peste tribunele pline cu 40.000 de oameni ("Ca la Napoli! ", s-a minunat arbitrul Gianfranco Manegali). Abia la sfrşitul meciului, a povestit Beldeanu, un suporter oltean a venit la el cu balonul sub braţ. Şi le-a spus, ct se poate de serios: "Vă dau napoi "varza", dacă-mi puneţi la loc ţiglele pe casă! ". Nu se ştie dacă i-au restaurat acoperişul sau dacă Beldeanu a folosit una dintre fentele lui ca să recupereze mingea. Dar şutul Vulpii a continuat să nască poveşti. Pe lngă cele 78 de goluri n 353 de meciuri.

Debut n Liga I: 02.11.1968, Progresul - Bucureşti 1-1
A jucat la: Progresul (1968-1972), CSM Reşiţa (1972-1976), U Craiova (1976-1983, 1984-1985), Constructorul Craiova (1984), Chimia Rm. Vlcea (1985-1986)
Debut la echipa naţională: 18.04.1971, Romnia - Albania 2-1
Palmares:
- două titluri de campion al Romniei cu U Craiova ('79-'80, '80-'81)
- 4 Cupe ale Romniei cu U Craiova ('76-'77, '77-'78, '80-'81, '82-'83)

: 9 ( 1 ) - !06-04: 38 de ani de la semifinala de Cupă Europeană cu Benfica
Astăzi, 6 aprilie 2021, se împlinesc 38 de ani de când Universitatea Craiova evolua într-o semifinală de Cupă Europeană, premieră în fotbalul românesc. „N-am avut niciodată o echipă atât de mare”, titra presa la acea vreme.
... [ ]
Craiova Maxima

01-04: Omagiu adus părintelui Craiovei-Maxima
Astăzi, 1 aprilie 2021, se comemorează 7 ani de când ne-a părăsit profesorul Corneliu Andrei Stroe. Veți rămâne mereu în inimile alb-albastre!

A fost unul dintre artizanii Craiovei Maxima. S-a aflat în conducerea clubului Uni ... [ ]
Craiova Maxima

26-03-2020: Câtă dreptate aveai, Costică!
Costică Ștefănescu, fostul fundaș al Stelei și al Universității Craiova, ar fi împlinit astăzi 69 de ani.

Ioan Chirilă l-a asemănat cu un diplomat „care pare să-și fi uitat valiza pe vreo masă de conferință, la Genev ... [ ]
[ Florea Adrian ]
Craiova Maxima

25-10-2018: "Nici măcar nu e adevărat"
Mi s-a spus până să se întâmple, aproape. Repede, ca nu cumva să pierd ceva din izbitura acestei vești nenorocite: a murit Balaci.

Evident că n-am crezut și nici măcar nu e adevărat. Mă miră însă cât de ușor cred unii ... [ ]
[ Marius Mitran ]
Craiova Maxima

24-10-2018: Stadionul din Severin va purta numele lui Ilie Balaci
In ziua cand fostul mare jucator era inmormantat cu onorori militare la Craiova, autoritatile unui alt oras din Oltenia decideau ca numele arenei de fotbal sa poarte numele marelui jucator plecat dintre noi la varsta de 62 ani. Stadionul din Drobeta ... [ ]
Craiova Maxima

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova .eu

Dictionar   Meditatii