Craiova meniu:

Băiatul care vorbea cu mingea

[ Craiova Maxima ]
[ : 2010-04-27 ]
[ Romnia ]

Băiatul care vorbea cu mingea

 3345 "Dacă ar fi să iau de la capăt, aş merge pe acelaşi drum. Mi-aş dori să am mintea de acum. Mi-aş dori să fiu mai tnăr". Cum a nceput drumul pe care l-ar fi repetat Sorin Crţu? Simplu, neted. Cu fotbalul n curtea şcolii, la 11 ani, apoi la juniorii Universităţii, selectat de Gelu Scăeşteanu. Unde, povestea ntr-un interviu, a avut un incident cu un balon, pentru că "eram cu figuri pe mine". La un antrenament, mingea a ajuns n mijlocul străzii, Crţu s-a dus după ea şi, n loc s-o culeagă şi s-o aducă n teren, a nceput să discute cu ea, s-o invite la o plimbare şi s-o dribleze galant spre trotuar. Mingea a ricoşat napoi n stradă, a apărut o maşină şi bum! A primit "cteva castane" de la antrenor. S-a supărat şi s-a mutat la Şcoala Sportivă. Pnă la urmă, a ajuns tot la Universitatea şi a jucat acolo zece ani. Pe care i ştie pe de rost, fiecare meci, fiecare gol din cele 107.

Trata fiecare balon ca pe "o misiune imposibilă", cum ar spune acum, ca antrenor chemat să salveze o echipă sau alta. Ceea ce exteriorizează acum, pe margine, prin gesturi sau prin vorbe, exterioriza cu mingea la picior pe teren. Jucătorul Sorin Crţu nu intră n tipare. Nu intră dect n propriul tipar: "snt un paradox de fotbalist". De ce? Pentru că e un caz rarisim de atacant, care preferă o bară incredibilă n locul unui gol uşor.

Spectacolul nainte de toate! Dribling după dribling după dribling pe banda stngă, niciodată la fel, niciodată previzibil. Pentru public, pentru plăcere. Plus trei titluri de campion al Romniei, patru Cupe cu Universitatea şi gloria secretă de a-l fi "antrenat" pe Duckadam pentru finala de la Sevilla. ntr-un meci Craiova - Steaua, din primăvara lui 1985, scor 5-2, Crţu a marcat de patru ori. A executat şi penaltyul acordat oltenilor, dar, de data asta, Duckadam a apărat. Peste un an, avea să apere patru la rnd. Vorba lui Crţu cnd a mplinit 50 de ani, "şi n viaţă, şi n fotbal, lucrurile se precipită".


Debut n Liga I: 22.08.1976, Progresul - U Craiova 1-5
A jucat la: U Craiova (1973-1974, 1976-1986, 1989), Electroputere (1974-1976, 1987-1988)
Debut la echipa naţională: 14.10.1979, USSR - Romnia 3-1
Palmares:
- două titluri de campion al Romniei cu U Craiova ('79-'80, '80-'81)
- 4 Cupe ale Romniei cu U Craiova ('76-'77, '77-'78, '80-'81, '82-'83)

In prima divizie, Sorin Cirtu a jucat numai la Universitatea Craiova. Nu i-a lipsit mult sa aiba o medie de un gol inscris la doua partide jucate.

: 9.75 ( 4 ) - !05-08-2021: Nae Ungureanu a fost externat
Fostul component al Craiovei Maxima, Nae Ungureanu, a părăsit patul de spital în cursul dimineţii de 4 august, după aproape o săptămână de tratament şi atentă supraveghere. Pe fondul temperaturilor ridicate, „Roşu“ suferise un acciden ... [ ]
Craiova Maxima

06-04-2021: 38 de ani de la semifinala de Cupă Europeană cu Benfica
Astăzi, 6 aprilie 2021, se împlinesc 38 de ani de când Universitatea Craiova evolua într-o semifinală de Cupă Europeană, premieră în fotbalul românesc. „N-am avut niciodată o echipă atât de mare”, titra presa la acea vreme.
... [ ]
Craiova Maxima

01-04-2021: Omagiu adus părintelui Craiovei-Maxima
Astăzi, 1 aprilie 2021, se comemorează 7 ani de când ne-a părăsit profesorul Corneliu Andrei Stroe. Veți rămâne mereu în inimile alb-albastre!

A fost unul dintre artizanii Craiovei Maxima. S-a aflat în conducerea clubului Uni ... [ ]
Craiova Maxima

26-03-2020: Câtă dreptate aveai, Costică!
Costică Ștefănescu, fostul fundaș al Stelei și al Universității Craiova, ar fi împlinit astăzi 69 de ani.

Ioan Chirilă l-a asemănat cu un diplomat „care pare să-și fi uitat valiza pe vreo masă de conferință, la Genev ... [ ]
[ Florea Adrian ]
Craiova Maxima

25-10-2018: "Nici măcar nu e adevărat"
Mi s-a spus până să se întâmple, aproape. Repede, ca nu cumva să pierd ceva din izbitura acestei vești nenorocite: a murit Balaci.

Evident că n-am crezut și nici măcar nu e adevărat. Mă miră însă cât de ușor cred unii ... [ ]
[ Marius Mitran ]
Craiova Maxima

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova .eu

Dictionar   Meditatii