Craiova meniu:

Florin Prunea

Florin Prunea nu a fost mult timp jucator la Universitatea Craiova. Totusi, cand a fost, el a contribuit decisiv la realizarea unor obiective importante, ceea ce il face sa aibe loc in galeria de legende a Stiintei.


Prunea in tricoul Nationalei României

Prunea ridicand Cupa României (1991)

Astfel, in sezonul 1990/1991, Florin Prunea a fost portarul titular al Craiovei. Sezonul este unul deosebit, intrucat este al doilea, dupa cel din 1980/81, cand Universitatea a reusit eventul campionat-cupa, o contributie importanta avand-o si Prunea.
Un alt an important cu Prunea in poarta a fost 1999/2000. La debutul sau, Universitatea ajunsese la un moment dat pe locul 18, ultimul al clasamentului. Cu Florin aparand deseori senzational, Universitatea a reusit atat salvarea de la retrogradare, cat si ajungerea dupa 5 ani in cupele europene, prin intermediul Cupei Romaniei, competitie a carei finala a jucat-o in acel an, dupa ce a eliminat pe drum pe Steaua si Rapid.
Nu e de neglijat nici faptul ca Florin Prunea nu si-a ascuns niciodata, chiar cand evolua la alte cluburi, simpatia pentru Universitatea Craiova si publicul ei minunat.

Adrian - august 2003


16 martie 2005: Stirea urmatoare vine sa confirme afectiunea lui Florin Prunea pentru Universitatea Craiova:
Pentru Stiinta, Florin Prunea a spart televizorul!
Soarta Universitatii Craiova, aflata pe ultimul loc in clasament si intr-o situatie aproape disperata, nu l-a lasat indiferent nici pe Florin Prunea. In sezonul ‘90-’91, portarul a cistigat eventul cu formatia din Banie. “Juvetii” erau antrenati atunci de Sorin Cirtu. Legitimat in prezent la Xanthi Skoda, grupare din prima liga a Greciei, Prunea a urmarit simbata transmisiunea directa a meciului Universitatea Craiova-FC Arges, scor 1-2. “La al doilea gol al Argesului m-am enervat si am aruncat cu ceasca de cafea in televizor! S-au spart si ceasca, si televizorul! M-am ofticat rau de tot! Cei de la Craiova isi bat joc de tot ce inseamna profesionism. Cu totii au gresit, incepind de la conducerea executiva si pina la tehnicieni. In Banie este o nebunie totala”, ne-a declarat ieri “Eroul de la Cardiff”.

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova .eu

Dictionar   Meditatii