Craiova meniu:

Paul Manta


S-a nascut in data de 2 Iunie 1943 in Bucuresti, in cartierul Cotroceni. A cochetat mai intai cu atletismul (inaltime si prajina). Antrenamentele le facea pe stadionul din strada Dr. Staicovici. Intr-o zi, studentii de la I.E.F.S. nu aveau portar si au apelat la el. Antrenorul C. Dragusin i-a remarcat indemanarea, (la vremea aceea avea 14 ani), propunandu-i sa vina la echipa"Progresul", la grupa lui I. Kluge si din acel moment nu s-a mai despartit de minge. Momentul terminarii liceului in 1961 a coincis cu promovarea examenului de admitere la Politehnica (Facultatea de Metalurgie), motiv pentru care a plecat la echipa Sportul Studentesc care pe atunci se numea "Stiinta Bucuresti". In "Regie", antrenorii St. Miu si M. Maksay l-au introdus in lotul care ii mai cuprindea pe: Ramureanu, Ojoc, Anton, Grecea, Titeica, Florin Dumitrescu, Cicu, M. Radulescu, Sarbu, Halagian, Dan Spataru, Lucescu, Unguroiu, Nertea, Gh. Dumitrescu, Ciornoava. Timp de 6 ani, pana in 1967, Paul Manta a evoluat in Divizia B, perioada care a coincis si cu absolvirea facultatii. In acelasi an 1967 revine la Progresul sub comanda antrenorilor P. Moldoveanu, Fl. Stirbei si C. Dragusin. Lotul era compus din: Matache, Mandru, Colceriu, Ad. Constantinescu, Al. Georgescu, Grama, Mandoiu, Marinescu, V. Popescu, Peteanu, Mirauta, Al. Constantinescu ("Kopa"), Neacsu, I. Popescu, R. Ionescu, Alecu, Mateianu, Oaida, Stoicescu, Songher, Taralunga, Matei. In cei sase ani petrecuti in Parcul cu Platani, Manta i-a mai avut coechipieri pe Andrei, Zamfir, Gherghel, Giron, Tanasescu, Dumbrava, R. Rotaru, Condurache, V. Craciunescu, Kassai, Raksi, Beldeanu, Dumitriu IV, Dinu Iordan, Dudu Georgescu, V. Nastase, Gh. Georgescu, I. Sandu, Filipescu, Bora, Pavlovici, D. Popescu, iar ca antrenori pe V. Stanculescu, Al. Karikas si L. Colceriu. La echipa "Progresul" a jucat 3 editii in divizia A si 2 in divizia B.
In anul 1972 antrenorii C. Cernaianu si C. Otet l-au vrut la "UNIVERSITATEA CRAIOVA" unde a jucat timp de doi ani, respective pana 1974. In Cetatea Baniei i-a avut coechipieri pe Oprea, Niculescu, Badin, Deselnicu, Sames, Stefanescu, Boc, Berneanu, Velea, Strambeanu, Ivan, Nita, Taralunga, Oblemenco, Balan, Marcu.
A castigat titlul de campion in editia 1973/1974 si in vara lui 1974 a revenit la Progresul, care activa in Divizia B, sub conducerea lui V. Materianu si D. Baboia. Bineinteles, au aparut si coechipieri noi, printre care ii amintim pe D. Stefan, Nignea, Ploscaru, Petre Victor, Dragu, Moraru, Tevi, Apostol, Dumitriu II, Dragnea si Turbatu.
Din 1975 pana in 1977 a activat la echipa "Tehnometal" Bucuresti, atat ca jucator, iar mai apoi ca antrenor, echipa promovand in editia 1975/1976 in divizia B.
A acumulat 100 de prezente pe prima scena dar nu a imbratisat profesia de antrenor preferand-o pe cea de inginer metalurg.

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova .eu

Dictionar   Meditatii