Craiova meniu:

Gheorghe Popescu alb-albastru

In 1985 a debutat la Universitatea Craiova una din marile sperante ale clubului din Banie. Nascut pe 9.10.1967 in Calafat, Gheorghe Popescu promitea si ulterior avea sa devina un mare jucator.
In 1988 a fost 'luat cu arcanu' de conducerea comunista a tarii din acea perioada si dus sa joace la Steaua. Dupa ce a evoluat acolo un tur de campionat, a fugit de la Steaua pentru a juca la Universitatea Craiova. A fost unul dintre cele mai curajoase gesturi pe care le-a facut vreun jucator pentru Universitatea Craiova.

In vara lui 1990 se transfera la PSV Eindhoven, dupa ce in campionatul atunci incheiat Universitatea Craiova, cu el capitan si lider de necontestat, a invins in toamna lui 1989, ultima a comunistilor in Romania, cele mai puternice 4 echipe sustinute de regimul comunist: 1-0 cu Dinamo la Craiova, 1-0 cu Victoria la Bucuresti, 2-0 cu Flacara Moreni si, cea mai importanta victorie, 2-1 cu Steaua in Ghencea, echipa militara fiind, la acea ora, vicecampioana a Europei.
In Europa a jucat la PSV Eindhoven, Tottenham Hotspur, FC Barcelona, Galatasaray Istanbul, Lecce, castigand, pe langa numeroase trofee nationale, Cupa Cupelor cu FC Barcelona, Cupa UEFA si Supercupa Europei cu Galatasaray.
Pentru Universitatea Craiova a murit in august 2002, cand s-a transferat la Dinamo, clubul care a incercat in repetate randuri sa distruga Stiinta si, exact in acea vara, aproape reusise. Gheorghe Popescu n-a tinut cont de asta.

Adrian - august 2003

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova .eu

Dictionar   Meditatii